Provincie Drenthe

Praat mee over toekomst Drenthe op Reuring.nl
11 Jan 2007

Meepraten over uw buurt, uw woonplaats en heel Drenthe. Dat kan op de nieuwe internetsite www.reuring.nl. De website het digitale clubhuis van Drenthe is een initiatief van de Provincie Drenthe om inwoners op een eenvoudige, laagdrempelige manier te laten meedenken over de toekomst van onze provincie. Bezoekers van Reuring.nl kunnen zelf ideeën en onderwerpen aandragen; daarnaast vraagt de Provincie mensen ook rechtstreeks om hun mening over bepaalde onderwerpen. Het is de bedoeling dat het provinciaal bestuur op de website verslag zal doen van wat met de opmerkingen en standpunten van de bezoekers wordt gedaan. Iedere Drent kan zich vanaf vandaag gratis als lid van de website aanmelden.

De provincie wil via Reuring.nl een duidelijk beeld krijgen van wat er speelt bij de Drenten en wat zij écht belangrijk vinden. Bezoekers van de site kunnen zelf discussies starten en onderwerpen aandragen die verder uitgediept zouden moeten worden. Bijvoorbeeld of er wel of geen woningen moeten worden gebouwd in de natuur, hoe er meer inwoners van Drenthe een baan kunnen krijgen, enzovoorts. De provincie luistert en praat mee en bouwt samen met de bezoekers aan nieuwe initiatieven.

Interessante onderwerpen
Bezoekers van de site geven bij aanmelding aan waar ze wonen en in welke onderwerpen (zoals milieu, onderwijs en wonen) ze geïnteresseerd zijn. Op basis van dit profiel krijgen ze in ieder geval die onderwerpen en discussies aangeboden die passen bij hun interesses en die in hun nabije omgeving spelen. Ze kunnen dus altijd meepraten over die onderwerpen die ze écht aangaan.

Toekomstige uitbreiding
De komende periode wordt Reuring.nl nog verder uitgebreid. Zo kan iedere bezoeker bijvoorbeeld zijn of haar mooiste foto's van Drenthe op de site plaatsen of kunnen bijvoorbeeld sportverenigingen iets vertellen over hun vereniging. De website biedt leden daarmee alle ruimte om hun eigen draai aan Drenthe te geven.

Vernieuwend
Reuring.nl is vernieuwend in de manier waarop de Provincie Drenthe met de inwoners van Drenthe van gedachten wil wisselen. Contacten met de provincie lopen tot dusver vooral middels bijvoorbeeld inspraakbijeenkomsten. Met reuring.nl wil de provincie haar beleid beter afstemmen op de samenleving. Reuring.nl is niet bedoeld ter vervanging van de reguliere inspraak, maar een extra middel om de temperatuur in de Drentse samenleving te meten ten behoeve van beter beleid. Het biedt de Drent mogelijkheid om op een eenvoudige manier zijn of haar zegje te doen.

Reuring.nl zal in ieder geval de komende maanden in de lucht zijn. Afhankelijk van de reacties en de populariteit wordt bekeken of de site blijft.