De Doelen Concertgebouw

Chick Corea speelt Mozart en zichzelf op 11 januari in de Doelen

(Persbericht 13 december 2006)
Donderdag 11 januari doet Chick Corea de Doelen aan tijdens zijn tournee met het Amsterdam Sinfonietta. Hij speelt dan zijn eigen Pianoconcert 'The Continents' ('In the Spirit of Mozart') en Mozarts Pianoconcert in c KV 491.

Chick Corea, het fenomeen in de jazz van free jazz tot bebop tot fusion excelleert ook in rock, flamengo en latin. En in het klassieke werk. Bach, Mozart en Beethoven stonden vanaf zijn vierde op de piano. Hij speelde samen met legendarische groten als Sarah Vaughan, Miles Davis en Herbie Hancock, maar ook met Bobby McFerrin, met wie hij een liefde voor Mozart deelt en in 1996 de cd The Mozart Sessions uitbracht.
Dit Mozart-jaar voegde Corea een nieuw project aan zijn werkenlijst toe: een internationale tournee met de naam Spirit of Mozart. Daarin speelt hij Mozarts c-klein Pianoconcert KV491, zijn eigen gloednieuwe Pianoconcert The Continents en een aantal jazzcomposities. Dat Tweede Pianoconcert zijn eerste schreef Corea in 1999 draagt de ondertitel The Continents, en is een hommage aan de zes werelddelen, inclusief Antarctica.

Als Corea Mozarts beroemde c-klein Pianoconcert speelt, glinstert absoluut de jazzman door. En in zijn uitvoering van zijn eigen, levendige Pianoconcert is de grote improvisator Mozart niet ver weg. Vorig jaar ontving Corea, na Alfred Brendel en Daniel Barenboim, de prestigieuze European Classical Piano Award. Dus niet alleen als (jazz)componist, ook als pianist kan hij zich meten met de Groten. Zijn begeleiders: het illustere Amsterdam Sinfonietta, dat in de grensoverschrijdende nieuwjaarsconcertserie Breder dan klassiek eerder samenwerkte met Bobby McFerrin, Trijntje Oosterhuis en Christina Branco.

Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdam
donderdag 11 januari 2007, 20.15 uur, Grote Zaal Amsterdam Sinfonietta
Chick Corea piano

Mozart Pianoconcert nr.24 in c KV491
Corea Pianoconcert nr.2 The Continents
Corea keuze uit eigen werk (n.t.b.)