Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |'t Harde - Vrouw bekneld na aanrijding                    |
Een 62-jarige automobiliste uit 't Harde is op woensdag (10/01) op de Eperweg bekneld geraakt toen zij in botsing kwam met een vrachtwagencombinatie die werd bestuurd door een 61-jarige inwoner uit Sellingen. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. De auto moest worden afgesleept.

De melding van het incident kwam omstreeks 13.25 uur bij de politie binnen. Ter plaatse bleek de vrouw in haar auto bekneld te zitten. Medewerkers van de ambulance en brandweer hebben de vrouw uit de auto weten te bevrijden, waarna zij is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat het slachtoffer onder meer een aantal kneuzingen had opgelopen. De vrouw is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw haar auto geparkeerd had op de Eperweg met de neus richting Elburg. Ze maakte een draai op de rijbaan om in de andere richting weg te rijden. Hierbij zag zij de vrachtwagenchauffeur die vanaf de A28 in de richting van Elburg reed vermoedelijk over het hoofd. De vrachtwagencombinatie raakte de auto van de vrouw vol in de linker flank, waardoor de vrouw bekneld raakte en de auto zo zwaar beschadigd raakte dat deze moest worden afgesleept; de vrachtwagenchauffeur kon met zijn voertuig zijn weg vervolgen.

|     |Elspeet - Auto belandt tegen boom - twee kinderen gewond  |
Een 46-jarige automobiliste uit Uddel is op woensdag (10/01) op de Uddelerweg met haar auto tegen een boom gebotst. Haar twee dochtertjes (11 en 12 jaar) die eveneens in de auto zaten raakten gewond; Haar zoon van 15 jaar kwam, evenals de bestuurster zelf, met de schrik vrij. De weg is ter plaatse een tijd lang afgesloten geweest in verband met de afhandeling van het ongeval.

Bij de politie kwam rond 21.25 uur de melding van het ongeval binnen. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek het om een eenzijdige aanrijding te gaan. De vrouw en de 15-jarige jongen konden de auto ongedeerd verlaten. Eén kind is met een hoofdwond naar een ziekenhuis in Zwolle overgebracht, een ander kind is met pijnklachten aan een arm naar een ziekenhuis in Apeldoorn overgebracht.

Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw met haar drie kinderen in de auto zat en op de Uddelerweg in de richting van Uddel reed. Door nog onbekende oorzaak is de auto met de wielen in de berm terecht gekomen, waarna een boom werd geraakt waardoor de auto ging draaien en uiteindelijk tegen een andere boom tot stilstand kwam. Er raakte niemand in de auto bekneld, maar de brandweer heeft de auto wel opengeknipt om een van de slachtoffers zo stabiel mogelijk uit de auto te kunnen halen.

De politie heeft de weg in beide richtingen een tijd lang afgesloten, zodat de verkeers-ongevallendienst van de politie, verschillende hulpdiensten en de sleepdienst hun werk konden doen.

|     |Hattem - Inbraak in woning en auto                        |
Een 38-jarige inwoonster uit Hattem heeft op woensdag (10/01) aangifte gedaan van inbraak in een woning en diefstal uit een auto aan de Hessenweg. Dit is woensdagochtend vroeg gebeurd. Men mist onder meer een horloge en een portemonnee. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen die iets hebben gezien om zich te melden.

De inbraak heeft woensdagochtend vroeg tussen 00.30 uur en 07.00 uur plaatsgevonden. Men kon de woning binnenkomen door een raam te forceren. Eenmaal binnen heeft men verschillende ruimtes in de woning doorzocht en daarbij is onder meer een kostbaar horloge verdwenen. Ook wist men de hand te leggen op de sleutels van een auto die op de oprit bij de woning stond geparkeerd. Uit deze auto heeft men vervolgens onder meer een portemonnee weggenomen. De bewoners waren ten tijde van de inbraak en de diefstal thuis, maar hebben niets gemerkt.

De politie heeft in deze zaak een nader onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen die iets hebben gezien of mensen die andere informatie over de inbraak dan wel diefstal hebben, worden verzocht om contact met de politie op te nemen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|     |Harderwijk - Gestolen mountainbike terug bij eigenaar     |
De eigenaar van de blauwe mountainbike, die in de nacht van 23 op 24 december vanaf de Wolleweverstraat werd gestolen, heeft op woensdag (10/01) bij de politie aangifte gedaan van diefstal. Daarna heeft de politie het rijwiel aan hem kunnen teruggeven.

De zaak kwam aan het rollen toen agenten in de nacht van 23 op 24 december een 16-jarige man uit Hierden aanhielden die in het bezit bleek te zijn van een gestolen fiets. Op dat moment was de eigenaar van de fiets nog niet bekend bij de politie. Na een oproep om aangifte te doen, heeft de eigenaar zich alsnog op het bureau gemeld en aangifte gedaan. De politie wist op basis van de verklaring die de eigenaar aflegde, dat ze met de rechtmatige eigenaar van doen hadden en kon hem dus zijn fiets teruggeven.

De politie laat nog eens weten, dat met het doen van aangifte de kans op opsporing wordt vergroot. Omgekeerd maakt het niet doen van aangifte de kans op opsporing kansloos.

Einde berichten
---


---


---

---- --