HulpverleningsDienst Kennemerland


Persbericht

Directiewisseling bij de HulpverleningsDienst Kennemerland

Het kabinet heeft op 30 maart 2006 besloten de gemeente Haarlemmermeer voor wat betreft de Brandweer en GHOR in te delen in de veiligheidsregio Kennemerland. Deze beslissing heeft consequenties voor de crisisbeheersing in de gehele regio Kennemerland. Voor het tot stand brengen van een nieuwe territoriaal congruente crisisbeheersingsorganisatie is bestuurlijk een plan van aanpak gemaakt. Bovendien heeft het bestuur besloten de regionalisering van de Brandweer per 1 januari 2008 gerealiseerd te hebben. De projectleiding van de Territoriale Congruentie (TC) gaat over van de korpschef van de Regiopolitie Bob Visser naar de directie van de HulpverleningsDienst Kennemerland (HDK). Het bestuur van de HDK is de politie erkentelijk voor haar bijdrage.

2006 is het jaar geweest waarin de Veiligheidsdirectie de deelprojecten van de TC op de rails heeft gezet. De deelprojecten zijn op schema.
2007 is het jaar waarin de TC geborgd moet worden in het hart van de organisatie van de HDK. Om dit op een verantwoorde wijze te kunnen doen zijn zowel het bestuur van de HDK als de veiligheidsdirectie van mening dat het topmanagement van de HDK verandering behoeft.

Rob de Bruin, directeur van de sector Brandweer & Ambulance Haarlem tevens directeur van de HDK/Regionale Brandweer, zal terugtreden omdat het bestuur van mening is dat in deze fase andere competenties noodzakelijk zijn. De nieuw te benoemen regionaal commandant zal met de directeur HDK/GGD, Ineke van der Zande, de leiding van de HDK op zich nemen. De directie van de HDK wordt verantwoordelijk voor de implementatie en borging van de TC in de HDK. De politie zal vanuit haar eigen verantwoordelijkheid daar een bijdrage aan leveren.

Haarlem 11 januari 2007

---
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u informatie opnemen met Leonie van der Linden, communicatieadviseur van de HulpverleningsDienst Kennemerland T 023 ­ 5115997 of 06 510 99 543