Gemeente Bussum

Work First doet oproep aan werkgevers

Voor Work First zoekt de gemeente Bussum contact met werkgevers in Bussum, Muiden en Naarden, die een werkopstapplek of stageplaats kunnen bieden.

In februari 2004 is de gemeente Bussum het Work First-project gestart. Dit project heeft tot doel om uitkeringsgerechtigden zo snel mogelijk aan een, al dan niet betaalde, baan te helpen.

Een snelle, eventueel gedeeltelijke, terugkeer op de arbeidsmarkt verkleint de kans op langdurige werkloosheid. Reïntegratie wordt hiermee op projectmatige wijze aangepakt. De gemeente Bussum voert dit project ook uit voor de gemeenten Naarden en Muiden en werkt hierbij samen met bedrijven en instellingen.

Werkopstapplek of betaalde baan

In principe gaat het bij een stage of werkopstapplek om wederzijdse kennismaking in de vorm van een stage voor de duur van maximaal zes maanden en voor gemiddeld drie dagen per week. Hieraan zijn voor de werkgever, buiten eventuele reiskosten en eventuele begeleiding, geen kosten verbonden.

Het is ook mogelijk om een werkzoekende meteen in dienst te nemen. Over de voorwaarden en eventuele loonkostenvergoeding informeren wij u graag.

Om wie gaat het?

Het gaat om werklozen die bij de gemeente Bussum een uitkering hebben aangevraagd. Vaak zijn deze mensen sinds kort werkloos of zijn ze herintreder. Work-First betekent win-win: U helpt een werkzoekende, de werkzoekende helpt u!

Informatie

Voor meer informatie of het aanbieden van werkopstapplekken of stageplaatsen, kunt u contact opnemen met de heer E. van Amerongen, Work First-project gemeente Bussum, tel. (035) 692 86 51, mobiel (06) 55 87 12 65, e-mail: workfirst@bussum.nl