Provincie Groningen

Stam nieuwe voorzitter Kunstraad Groningen 11 januari 2007

Gedeputeerde Staten van de Provincie Groningen en Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Groningen hebben gisteren besloten mevrouw J.A.J. Stam te benoemen tot voorzitter van de Kunstraad Groningen. De aanstelling geldt voor een periode van drie jaar.

Mevrouw Stam is burgemeester van de gemeente De Marne. Zij begon haar bestuurlijke carrière in 1981 als lid van Provinciale Staten van de provincie Groningen. Van 1994 tot 1998 was zij wethouder van Economische Zaken, Verkeer en Vervoer en Bedrijven voor de gemeente Groningen.

Zij is gekozen vanwege haar grote bestuurlijke ervaring, haar kennis van zowel het stedelijke als provinciale cultuurbeleid en haar affiniteit met kunst en cultuur. Haar affiniteit met kunst en cultuur blijkt onder meer uit haar voorzitterschap van Kunststation C.

De Kunstraad is sinds januari 2006 operationeel. De Kunstraad is verantwoordelijk voor het afhandelen van incidentele culturele subsidieaanvragen. Het betreft hier zowel projecten/voorstellingen als ook grote manifestaties in stad en provincie Groningen. De raad verstrekt bovendien opdrachten en adviseert beide colleges over het kunstbeleid.

Lees elders op deze site meer over de Kunstraad.

11 januari 2007