Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 11 januari

BERGEN OP ZOOM, 11 januari 2007

Politie houdt man aan voor rijden zonder rijbewijs

OUDENBOSCH: Een politiemedewerker zag op woensdagmiddag een auto op de Bosschendijk rijden. De politieman besloot de automobilist staande te houden ter controle. De 24-jarige bestuurder zei eerst zijn rijbewijs niet bij zich te hebben en gaf later toe nooit in het bezit te zijn geweest van een rijbewijs. De politie hield hem aan en bracht hem naar het politiebureau voor verhoor. Hierna is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Bekeuringen bij snelheidscontroles

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde op woensdag tussen 11.20 uur en 13.20 uur op snelheid aan de Guido Gezellelaan. Van de 1157 passanten waren er 50 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt. Deze controle werd gehouden omdat er rond deze tijd veel schoolgaande kinderen de straat oversteken.

HUIJBERGEN: De politie hield tussen 13.55 uur en 15.55 uur een snelheidscontrole aan de Abdijlaan. Er passeerden 297 voertuigen, waarvan er 72 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.
De snelheidscontrole is gedaan n.a.v. klachten van buurtbewoners. Op de weg is tevens een fietsstrook aangelegd. Snelheidsovertredingen kunnen gevaar opleveren voor de fietsers op de rijbaan.

Politie houdt mannen aan voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Op woensdagavond 19.45 uur is een 41-jarige automobilist uit Oud Gastel aangehouden op de Zwaanhoefstraat. De politie nam de man een blaastest af, waaruit bleek dat hij gedronken had. Op het politiebureau onderging de man een ademanalyse. Uitslag hiervan bedroeg 490 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een bekeuring. Na verhoor is hij op vrije voeten gesteld.

SINT WILLEBRORD: De politie hield op donderdag omstreeks 01.30 uur een 33-jarige man uit Sint Willebrord aan voor rijden onder invloed. De politie zag de verdachte op de Pastoor Palsstraat erg langzaam rijden en hield hem staande. Bij het aanspreken van de man rook de politie alcohol. Na een blaastest moest de man mee naar het politiebureau. Hier gaf de ademanalyse een uitslag van 295 ug/l aan. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van twee uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Mannen aangehouden voor bezit softdrugs

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie zag op woensdagavond twee mannen lopen aan de Coehoornstraat. De mannen hadden een grote tas bij zich en gedroegen zich verdacht. De twee stapten in een auto en reden richting de A4. De medewerkers van Courage besloten de mannen staande te houden ter controle. Op de A4 werden de beide heren aangehouden toen in de auto en in de kleding van de verdachten in totaal ruim 1100 gram hennep werd aangetroffen. De 28-jarige man uit Grimbergen (Be) en de 26-jarige man uit Strombeek-Bever (Be) zijn aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Tweetal aangehouden voor drugsbezit

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie zag op woensdag omstreeks 21.30 uur een personenauto rijden over de Beukenlaan. De auto reed zonder verlichting. Toen de bestuurder de politie zag naderen ontstak hij zijn lichten en reed met hoge snelheid weg. De politie volgde en gaf de bestuurder op de Olympialaan een stopteken. De bestuurder reageerde hier niet op en reed door richting de A4. Hier is hij staande gehouden op de vluchtstrook. De politie sprak de bestuurder en de bijrijder van het voertuig aan en rook een henneplucht. Bij controle bleek in de auto een hoeveelheid van ruim 150 gram hennep aanwezig te zijn. De twee, een 36-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Geel (Be) zijn aangehouden, de drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn ze met elk een bekeuring van 370,- in vrijheid gesteld.

Verdachte fietsendiefstal aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdagavond om 21.15 uur een 24-jarige man uit Roosendaal aan op verdenking van fietsendiefstal. De verdachte is aangehouden in de Wethouder Lanenstraat. De man wordt ervan verdacht op 14 april 2006 een fiets te hebben gestolen aan de Mathijsenstraat. Een getuige zag twee mannen de fiets achterin een auto leggen en vervolgens wegrijden. De getuige meldde dit bij de politie. Van de eigenaresse van de fiets is aangifte opgenomen. De verdachte is na verhoor op donderdagmiddag in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg