Ministerie ocw

http;//www.minocw.nl

Jubilerend nuffic krijgt beurs 100.000 euro cadeau

Staatssecretaris Bruins heeft de Nuffic, die vandaag 55 jaar bestaat, 100.000 euro toegekend voor een beurs aan Nederlands toptalent. De Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. De Nuffic mag deze eenmalige beurs besteden aan een zeer getalenteerde Nederlandse student die na zijn afstuderen in het buitenland wil promoveren. Met het cadeau wil Bruins benadrukken hoe belangrijk het is dat Nederlands studietalent verder kijkt dan tot de landsgrenzen.

De beurs is bedoeld voor een promotiestudie van vier jaar. Afgestudeerden die in aanmerking willen komen voor deze beurs, kunnen voor meer informatie terecht op de website van de Nuffic. Door een studie te volgen of te promoveren in het buitenland kunnen Nederlanders zich optimaal voorbereiden op een toekomst in een wereld waarin grenzen steeds minder belangrijk worden. Volgens cijfers van de Nuffic studeren er op dit moment 40.000 buitenlandse studenten in Nederland, en slechts 17.000 Nederlandse studenten in het buitenland. Bruins: .In het buitenland is de top van de Nederlandse kennispiramide nog onvoldoende zichtbaar. Deze beurs draagt een steentje bij aan de verhoging van deze top..

De Nuffic beheert Nederlandse beurzenprogramma.s van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Buitenlandse Zaken en draagt zorg voor de promotie van het Nederlandse hoger onderwijs in het buitenland.


Noot voor de redactie,