Gemeente Asten


11-01-2007
Rampencampagne "Denk Vooruit" van start
Huis aan huis folder verspreid


"Rampen vallen niet te plannen, voorbereidingen wel". Met deze duidelijke boodschap wil de overheid uw aandacht vragen voor rampen. De gemeente Asten vindt het belangrijk dat alle inwoners informatie ontvangen hoe te handelen in het geval van een ramp. U hoeft daarbij niet alleen te denken aan aanslagen, overstromingen of ander natuurgeweld. Ook een langdurige stroomuitval kan al een behoorlijke impact hebben op de maatschappij. Een voorbeeld: in het najaar van 2006 werd een groot deel van Europa getroffen door een stroomstoring omdat in Duitsland een hoogspanningsleiding werd afgeschakeld. Dit kan in de wintermaanden vervelende consequenties hebben, denkt u maar aan de gemeente Haaksbergen waar vorig jaar tijdens de koudeperiode drie dagen geen stroom beschikbaar was.

Maar ook grote branden, ongelukken met gevaarlijke stoffen en dergelijke kunnen tot onrust leiden. In al deze gevallen is het handig dat u weet wat u van de overheid kunt verwachten, maar ook wat u zelf aan voorbereidingen kunt treffen.

Een dezer dagen onvangt u een folder en ramepnwijzer van de gemeente. Wij adviseren u deze goed te lezen en ook door te geven aan uw huisgenoten. Bewaar deze folder en rampenwijzer op een plaats dat u hem in geval van nood snel kunt pakken.

Mocht u nog vragen hebben, dan verwijzen wij u graag door naar www.crisis.nl u kunt ook contact opnemen met onze veiligheidsfunctionaris, mevrouw Dory van Houts, tel 0493 - 671428