Univé introduceert unieke Bonus Opbouw Beschermer

Univé verzekeringen

Univé introduceert unieke Bonus Opbouw Beschermer

Vernieuwde personenautoverzekering biedt de klant meer keus

Assen. Op 4 januari introduceert N.V. Univé Schade haar vernieuwde personenautoverzekering. Het verzekeringsproduct biedt de klant aanzienlijke verbeteringen op het gebied van de voorwaarden, dekking, service en premie. Met de vernieuwde autoverzekering lanceert Univé bovendien de Univé Bonus Opbouw Beschermer. Bij één geclaimde schuldschade per verzekeringsjaar blijft de verzekerde bonuskorting opbouwen. Univé is de enige autoverzekeraar die de opbouw van de bonuskorting niet bevriest, maar laat doorlopen.

Met de vernieuwde personenautoverzekering sluit Univé aan bij het actuele concept dat ook de basisverzekering van Univé kenmerkt: meer keuzemogelijkheden voor de klant. Hiermee heeft de verzekerde de mogelijkheid om de hoogte van de premie te beïnvloeden en de verzekering zo goed mogelijk te laten aansluiten bij zijn of haar wensen.

Drie nieuwe aanvullende verzekeringen
Univé introduceert drie nieuwe aanvullende verzekeringen:
- Univé Pechhulp, deze verzekering biedt een complete objectgebonden dekking binnen Nederland (inclusief de eigen woonplaats) tegen een zeer concurrerende prijs;
- Univé Schade Verzekering Inzittenden, deze verzekering dekt de werkelijk geleden schade tot

1 miljoen euro en is inclusief een Ongevallen Inzittendenverzekering;
- Univé Bonus Opbouw Beschermer, een unieke verzekering waarbij de Bonuskorting opbouw
na schadevrij rijden toch doorloopt bij één geclaimde schade per jaar.

Verbeterde Bonus/Malusregeling
De bonus/malusregeling is aangepast in het voordeel van de verzekerde, waardoor de netto-premie lager uitvalt. Verdere verbeteringen zijn:
- de B/M-ladder start bij 35% premiekorting (voorheen 25%)
- de B/M-ladder loopt door tot 75% premiekorting (voorheen 70%)
- voorkomen terugval in premiekorting met de Univé Bonus Opbouw Beschermer.

Nieuw verzekerd bedrag WA voldoet aan WAM richtlijn
Het verzekerd bedrag voor Wettelijke Aansprakelijkheid is op twee punten aangepast en voldoet daarmee ruimschoots aan de 5e WAM richtlijn die medio 2007 van kracht wordt:
- 5 miljoen euro voor letselschade per gebeurtenis

- 2,5 miljoen euro voor materiële schade per gebeurtenis.

Gunstige nieuwwaarderegeling
Univé heeft de grens van de nieuwwaarderegeling verhoogd naar 50.000 euro, waardoor meer verzekerden van deze gunstige regeling gebruik kunnen maken. Univé vergoedt de nieuwwaarde van de auto voor 100% tot de 13e maand. Univé heeft de gunstige afschrijvingsregeling, die pas rekent vanaf de 13e maand ook nog eens fors verbeterd: het afschrijvingspercentage is naar beneden bijgesteld.

Als verzekeraar zonder winstoogmerk biedt Univé met de vernieuwde autoverzekering haar leden een uitstekend product in combinatie met een goede service tegen een zo laag mogelijke premie.


---