Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 11-01-2007

Buschauffeur mishandeld

DOORN - Een chauffeur van lijn 50 is woensdag op de Dorpsstraat aangevallen door een passagier en in zijn gezicht gesneden. Enkele andere passagier schoten de chauffeur te hulp. Daarbij werd een van hen in zijn hand gebeten door de agressieve man. De verdachte, een 43-jarige Utrechter, is aangehouden.

De verdachte was in Utrecht opgestapt en bemoeide zich meermaals luidkeels met het rijgedrag van de chauffeur. Tijdens een stop in Doorn wilde de chauffeur even spreken met de man. Die begon echter onmiddellijk te slaan. Hij bleek daarbij iets scherps in zijn hand te hebben.

Drie andere passagiers wisten de verdachte met de chauffeur te overmeesteren. De gealarmeerde politie nam de verdachte over en nam hem mee naar het bureau. De man is in verzekering gesteld.

Scheldende verdachten aangehouden

LEERSUM/DOORN - Een 23-jarige automobilist uit Amerongen is woensdagmiddag aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 16.10 uur rijden over de Boerenbuurt in Leersum in een onverzekerde auto. Hij kon geen papieren overleggen en begon te schelden op de agenten. De man moest mee naar het bureau in Doorn om zijn identiteit vast te stellen.

Een 21-jarig familielid kwam de papieren brengen, maar liet zich daarbij verbaal ook niet onbetuigd. Toen de agenten hem daarop voor het bureau wilden aangehouden, verzette hij zich daar zodanig tegen dat hij klem moest worden gezet tegen zijn auto, waarna hij geboeid naar binnen werd gebracht.

Tegen beide manen wordt proces verbaal opgemaakt voor belediging. De 23-jarige man heeft daarnaast diverse bekeuringen gekregen voor verkeersovertredingen.