Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 11-01-2007

Fietsdieven aangehouden
ASSEN - Op het Vincent van Goghcollege aan het Salland werd woensdagmiddag een 13-jarige uit Assen afkomstige leerling aangehouden. Hij wordt er van verdacht tijdens een "tussenuur" aan de gedempte Singel een fiets te hebben gestolen. Op aanwijzing van getuigen konden de verdachte aangehouden worden. De fiets werd op school teruggevonden en ging weer terug naar de rechtmatige eigenaresse. (07-103270)

Jeugdige winkeldievegges op heterdaad betrapt

EMMEN - Woensdagmiddag werd een 12-jarig meisje uit Emmen aangehouden terzake winkeldiefstal. Ze werd op heterdaad betrapt in een winkel aan het Kerkpad. Ze stal een aansteker. Er werd een HALT proces-verbaal opgemaakt. (07-103328)

COEVORDEN - Woensdagmiddag liepen twee vriendinnen tijdens een winkeldiefstal bij een drogist aan de Friesestraat tegen de lamp. Het duo, 13-jaar en afkomstig uit Agterkoen (Duitsland) en 14-jaar en afkomstig uit Coevorden, namen artikelen met een totaalbedrag van ¤ 7,59 weg. Ook hier werd een HALT proces-verbaal opgemaakt. (07-103358)

Zinsloos geweld
HAVELTE - Woensdagmiddag kregen twee broers, 13 en 15 jaar en afkomstig uit Havelte, te maken met zinloos geweld. Het duo fietste over het fietspad van de Trambaanweg in de richting van Havelte, toen ze ingehaald werden door twee scooterbestuurders. De voorste van deze bestuurders trapte tegen de voorwielen van de fietsen van de broers. Een kwam hierdoor ten val en raakte gewond aan zijn knie. Zijn broek raakte beschadigd. Zijn broer kon met veel moeite een val voorkomen. De onbekende scooterrijders reden op een rode en een donkerblauwe scooter. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. (07-103355)

Politie bekeurt alcomobilisten
DROUWENERMOND - Een 30-jarige bestuurder uit Drouwenermond belandde woensdagavond met zijn auto in een sloot op de Drentse Mondenweg. Na controle bleek dat de man onder invloed, 805 ug/l, was. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een dagvaarding. (07-103420)

RODEN - Een 35-jarige autobestuurder uit Roden werd in de nacht van woensdag op donderdag bekeurd voor het rijden onder invloed. De man viel op omdat hij met hoge snelheid over de Norgerweg reed. Tijdens controle bleek dat hij onder invloed was. Hij blies 355 ug/l. (07-103434)

Politie houdt autobestuurder in cafe aan
MEPPEL - Een 32-jarige autobestuurder uit Meppel is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden. Toen de politie hem, rijdende over het Prinsenplein, wilde controleren stopte de man voor een café aan het Prinsenplein. Nadat de man werd aangesproken vluchtte hij het café in en sloot zich op in een toilet. Toen hij kort daarna naar buiten kwam werd de man, die onder invloed was, aangehouden. Tijdens de rit naar het bureau vernieldde hij de deur van een politieauto. Het lukte de verdachte niet een goede blaastest te voltooien. Hij weigerde een bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een dagvaarding. (07-103439)

Politie houdt man met vuurwerkpistolen aan

NIEUW AMSTERDAM - Een 23-jarige inwoner van Emmen is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden terwijl hij in het bezit was van vier vuurwerkpistolen. Tijdens een controle op de Vaart ZZ bleek dat hij de nieuwe in Duitsland gekochte pistolen + twee kanonslagen in zijn auto had liggen. De man deed afstand van de verboden goederen. Na overleg met het OM kreeg hij een geldboete van 1100 euro. De pistolen had hij voor de handel. Tevens bleek dat de man onder invloed van alcohol in zijn auto reed. (07-103421)

Vernieling ruiten videotheek
MEPPEL - In de nacht van woensdag op donderdag werd de ruiten van een videotheek aan de Kleine Oever met stenen ingegooid. In de videotheek trof de 49-jarige eigenaar een enorme puinhoop aan. De politie onderzoekt de zaak. (07103442)

Politie houdt beledigende man aan
EMMEN - Een 21-jarige Emmenaar werd in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden terzake belediging en het niet willen tonen van een legitimatiebewijs. De man zat samen met zijn vriendin in een auto te praten toen hij zijn middelvinger opstak. Toen de politie hem daarover aan wilde spreken weigerde hij om zijn autoraam te openen. Toen hierop de deur werd geopend weigerde hij zich te legitimeren en werd aangehouden terzake belediging. De recalcitrante man werd op het bureau ingesloten. (07-103437)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 - 36 1280