Persberichten Eemland zuid, 10.50 uur

Utrecht, 11-01-2007

Hennepkwekerij ontmanteld

HOOGLAND In een flatwoning aan de Pastorielaan is dinsdag een hennepkwekerij aangetroffen. De politie had informatie gekregen dat in de woning mogelijk hennepplanten werden geteeld. Agenten nam dinsdag omstreeks 15.30 uur een kijkje en roken een sterke wietlucht. In de woonkamer stonden 335 oogstrijpe planten. De kwekerij is ontmanteld en planten en apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. Een onderzoek wordt ingesteld naar de eigenaar van de kwekerij.

Lastige klant aangehouden

AMERSFOORT Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagavond in Amersfoort aangehouden op de Hof omdat hij in meerdere horceagelegenheden zich had misdragen. Onder meer viel hij vrouwen lastig en betastte hen.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie een melding van een horecagelegenheid aan de Hof dat een lastige klant niet wilde vertrekken. Agenten gingen er op af, maar toen was de man inmiddels naar een andere horecagelegenheid gegaan. Hij bleek al uit drie cafés te zijn gezet omdat hij andere klanten lastig viel, om sigaretten bedelde, op tafels danste en gooide met drank. Een vrouw deed aangifte van aanranding. De verdachte is ingesloten verhoor.

Snelheidscontroles

WOUDENBERG Op de Geeresteinselaan heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 12.45 en 14.45 uur passeerden 1008 voertuigen de radar. Daarvan reden er zeven te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 101 kilometer per uur, waar maximaal 80 kilometer per uur mag worden gereden.

Op de Stationsweg Oost controleerde het team tussen 10.00 en 12.00 uur. Van de 1100 bestuurders die de radar passeerden, waren er 70 in overtreding. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 74 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur.

AMERSFOORT Op de Emmalaan heeft de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 12.45 en 14.45 uur werd de snelheid van 761 voertuigen gemeten. In 64 gevallen was er sprake van een overtreding. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 71 kilometer per uur, waar maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan.

HOOGLAND Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag een snelheidscontrole gehouden op de Bunschoterstraat. Tussen 12.50 en 14.50 uur passeerden 1380 voertuigen de radar. Daarvan reden er 37 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 100 kilometer per uur, waar een maximumsnelheid geldt van 50 kilometer per uur.

Schennispleger aangehouden

AMERSFOORT Een 76-jarige Amersfoorter is woensdag aangehouden op verdenking van schennispleging. Omstreeks 14.15 uur kreeg de politie een melding dat op de Spechtstraat met zijn broek op zijn enkels stond. Toen de agenten arriveerden, troffen zij twee vrouwen en vijf kinderen die een en ander hadden gezien. Zij wezen naar een woning waar de man was binnengegaan. De politie trof de man thuis aan en nam hem mee naar het bureau voor verhoor.

Rijden onder invloed

HOOGLAND Een 53-jarige automobilist uit Hoogland is in de nacht van woensdag op donderdag betrapt op rijden onder invloed. De man moest omstreeks 02.45 uur blazen op de Hamseweg bij een routinecontrole. Bij de ademanalyse op het bureau bleek dat hij een alcoholgehalte had van 530 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.