Gemeente Teylingen


Gemeente organiseert lessen Nederlands in moskee

11 januari 2007

PERSBERICHT 11 januari 2007 - In samenwerking met het ID-college organiseert de gemeente sinds kort lessen Nederlands voor Marokkaanse vrouwen en mannen in de moskee El Iman in Sassenheim. Aan de hand van praktijksituaties zoals opvoeding, school, werk enz. leren deze inwoners van Teylingen de Nederlandse taal.

Sinds 27 november 2006 kunnen Marokkaanse inwoners van Teylingen de Nederlands taal leren in de moskee El Iman aan de Hoofdstraat in Sassenheim. De gemeente Teylingen organiseert de lessen Nederlands in samenwerking met het ID-college uit Lisse.

Een groep bestaande uit tien vrouwen en een groep van negen mannen volgen twee maal drie uur in de week lessen. Het lesgeven gebeurt aan de hand van praktijksituaties en `spelenderwijs' wordt de Nederlandse taal bijgebracht. In de vrouwengroep ligt de nadruk op opvoeding, school en andere zaken die hun kinderen aangaan, bij de mannen krijgen onderwerpen als werk, sollicitatie e.d. de meeste aandacht.

Het idee voor deze lessen is geboren tijdens een kennismakingsbezoek van het college van burgemeester en wethouders aan de Sassenheimse moskee begin 2006. Een van de zaken die het moskeebestuur toen naar voren bracht, was de behoefte van een aantal Marokkaanse vrouwen om Nederlands te leren. Het moskeebestuur was bereid een deel van de moskee beschikbaar te stellen om deze lessen mogelijk te maken.

Om de behoefte aan de lessen Nederlands te peilen heeft de gemeente potentiële kandidaten een brief gestuurd waarin gevraagd werd of er animo was voor deze lessen. De respons was hoog en ook mannen bleken graag deze lessen te willen volgen. De kandidaten zijn al langere tijd in Nederland maar hebben om verschillende redenen de taal niet voldoende leren spreken en schrijven.

Informatie

Informatie over de Nederlandse lessen is verkrijgbaar bij de gemeente Teylingen, mevrouw M. Roos, tel. 0252-783539 of e-mail m.roos@teylingen.nl.

Gemeentewinkel