Politie Groningen

Donderdag 11 januari 2007

Provincie Groningen, 11-01-2007

Groningen: controles op vervoerswet

Bij controles op de vervoerswet zijn in de periode 1 oktober 2006 tot en met 31 december 2006 in totaal 153 vrachtwagencombinaties gewogen. Het waren vooral combinaties met een lading die bestemd was voor, of afkomstig van, de suikerfabrieken. Nagenoeg alle combinaties waren in overtreding. Tegen 118 ondernemers is proces-verbaal opgemaakt. Zestig hiervan waren dusdanig beladen dat volgens de richtlijn van het openbaar ministerie een maatregel is toegepast. Dit betekent dat de goederen afgeladen moesten worden. In totaal is er door deze zestig combinaties 398.320 kilo aan lading afgeladen.

Groningen: fietser gewond

Een 16-jarige fietser uit Tolbert is woensdagmorgen op de kruising van de Roderwolderdijk en Ruskenveen gewond geraakt. Hij stak samen met twee andere jongens over om op het fietspad richting Ruskenveen te gaan fietsen. Een 33-jarige automobilist uit Groningen kon hierbij de andere twee fietsers ontwijken, maar de 16-jarige niet. Hij botste frontaal op de auto. Hij liep verwondingen een beenbreuk en een hersenschudding op. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht. De auto liep flinke schade op en werd afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: 24 km/uur overschrijding

Een 17-jarige bromfietser uit Groningen viel woensdagmiddag op de Verlengde Lodewijkstraat door de mand bij een bromfietscontrole. Zijn bromfiets werd op vermogen gecontroleerd. Hierbij bleek dat de bromfiets 74 km/uur haalt, terwijl 50 km/uur is toegestaan. Ook de kentekenplaat voldeed niet aan de eisen. Hiervoor kreeg hij twee bekeuringen. Ook het kentekenbewijs werd ingevorderd vanwege de technische gebreken. Tijdens het uitschrijven van de bonnen, gedroeg hij zich al vervelend en schold de agent uit. Hierop werd hij aangehouden voor belediging. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen met harddrugs op zak aangehouden

Een 23-jarige Assenaar en een 22-jarige man uit Den Haag zijn woensdagavond in de Hoekstraat aangehouden voor het bezit van harddrugs. Bij controle bleek een van beiden zes bolletjes harddrugs in zijn mond te hebben. De ander had eveneens zes bolletjes harddrugs bij zich. Beiden werden aangehouden. De drugs werden in beslag genomen en voor analyse naar het NFI gestuurd. Na verhoor mochten de heren het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen/Zuidhorn: verlichtingscontrole

De politie heeft woensdagavond op de Sumatralaan fietsers gecontroleerd op hun fietsverlichting. In totaal werden tien bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die zonder licht fietsten. Twee automobilisten kregen een bekeuring, omdat ze onnodig hun mistverlichting voerden. Een 23-jarige Stadjer gaf bij zijn staandehouding een valse naam op. Naast de bekeuring voor het fietsen zonder licht, kreeg hij ook hiervoor een bon.

Bij een verlichtingscontrole onder fietsers op de Gast in Zuidhorn zijn woensdagmorgen 43 fietsers gecontroleerd. Hier bleken zes fietsers geen verlichting te voeren. Zij krijgen van de politie een bekeuring.

Groningen: beginnend bestuurder in de fout

Een 21-jarige automobilist uit Groningen is woensdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem met zeer hoge snelheid over de Bedumerweg rijden. In de Curacaostraat kreeg hij een stopteken. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed reed. Hij had ruim 0,45 promille alcohol in zijn bloed. Hij werd aangehouden en ingesloten voor de vreemdelingenpolitie, omdat hij ongewenst vreemdeling is.

Veendam: bromfietser met pijnlijke pols

Een 39-jarige bromfietser uit Veendam is donderdagochtend licht gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets tegen een stilstaande aanhanger reed. De man verklaarde de aanhanger niet te hebben gezien. Hij moest zich met een pijnlijke pols onder doktersbehandeling stellen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Ten Boer: automobilist te snel

Een 42-jarige automobilist uit Ten Boer is gisteren in zijn woonplaats bekeurd voor te snel rijden. Hij reed op de N360 bij Ten Boer met een snelheid van 114 km/u, terwijl daar 80 km/u is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Finsterwolde, Kromme Elleboog: aantal geregistreerde voertuigen: 60, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Appingedam, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1224, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 465, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Delfzijl, Oosterveldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 294, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.