Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Edenaren opgepakt na inbraak in bedrijfspand

Publicatiedatum: 11-1-2007 11:06:22

Ede - Twee Edenaren van achttien en negentien jaar zijn woensdagavond door de politie opgepakt op verdenking van inbraak in een bedrijfspand in hun woonplaats. Medewerkers van een bedrijfspand waarschuwden even na zeven uur de politie nadat ze twee inbrekers hadden overlopen. Om binnen te komen bleek er een raam te zijn vernield. De twee inbrekers wisten echter te ontkomen en waren in een auto weggereden. Getuigen hadden daarbij het kenteken van de wagen genoteerd en aan de politie doorgegeven. Agenten zagen de bewuste auto even later op de Frankeneng rijden. Op de A30 kon de auto aan de kant worden gezet. De beide Edenaren bleken erin te zitten en werden aangehouden. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsster naar ziekenhuis na aanrijding

Publicatiedatum: 11-1-2007 11:05:32

Ede - Een zeventienjarige fietsster uit Ede is woensdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat ze op de Bovenbuurtweg was aangereden door een auto. Het meisje bleek later een gekneusde heup en schaafwonden te hebben opgelopen en kan na behandeling naar huis. De automobilist, een 51-jarige vrouw uit Oosterbeek, was met de schrik vrij gekomen. De aanrijding gebeurde rond kwart voor drie toen de Edese bij een oversteekplaats de rijbaan overstak. De Oosterbeekse zou daarbij geen voorrang hebben verleend aan de fietsster.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder op de vlucht na aanrijding en aangehouden
Publicatiedatum: 11-1-2007 11:04:47

Barnevelder - De politie van Barneveld heeft woensdagavond een achttienjarige inwoner van die plaats aangehouden wegens het verlaten van de plaats van een ongeval. De man zou op de Lunterseweg met zijn auto tegen een lantaarnpaal zijn gereden. Een getuige zag dat de auto van de man na de aanrijding werd weggesleept en waarschuwde de politie. Die trof de Barnevelder later op een bedrijfsterrein aan de Röntgenstraat met de auto. De man werd vervolgens aangehouden. Op de Lunterseweg was schade ontstaan aan de lantaarnpaal. Ook een groenstrook was over een afstand van een tiental meters beschadigd. De politie vermoedt dat het rijden met (te) hoge snelheid een rol heeft gespeeld bij de oorzaak van het ongeval en heeft het rijbewijs van de Barnevelder ingevorderd. De automobilist was pas twee maanden in het bezit van een rijbewijs. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles district West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 11-1-2007 11:04:05

Ede/Wageningen - Door de politie in het district West-Veluwe vallei zijn woensdag en donderdag op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 100 bekeuringen uitgedeeld. Een overzicht:
Ede: In Ede werd woensdagochtend tussen 07.00 en 08.30 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Hakselseweg nabij de spoorlijn. Ondanks het feit dat er volgens de politie nog veel fietsers hun verlichting in orde hadden werden er 22 bonnen uitgedeeld. Bennekom: Donderdagochtend werd in Bennekom ook een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd. Op de Edeseweg werden gedurende de ochtenduren 35 bekeuringen uitgedeeld aan fietsers die zonder licht reden.
Wageningen: In Wageningen werden woensdag verspreid over de dag verkeerscontroles gehouden op de Geertjesweg, Lawickse Allee en Hoogstraat. Op de Geertjesweg werden 6 bonnen uitgedeeld bij een verlichtingscontrole. Op de Lawickse Allee werd een snelheidscontrole gehouden waarbij 36 bestuurders werden geflitst. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 113 km/u waar maximaal 80 is toegestaan. Op de Hoogstraat werd bij het toezicht op het rijden in het voetgangers domein 1 bekeuring uitgedeeld aan een fietser.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053