AutoRai

Fiat Croma automaat 500 euro goedkoper dan handgeschakeld

(1/11/2007)
Het comfort en luxe van de vernieuwde Fiat Croma is verheven naar âcomfort plusâ niveau. Tevens is de auto op enkele uiterlijke kenmerken licht gewijzigd waardoor de auto een nog fraaier en eleganter uiterlijk heeft gekregen. De Fiat Croma met automatische versnellingsbak is nu 500 euro goedkoper dan de handgeschakelde versie.
De ruime en comfortabele Fiat Croma is op enkele uiterlijke kenmerken licht gewijzigd waardoor de auto een nog fraaier uiterlijk heeft gekregen. Vanaf de Dynamic-uitvoering heeft de Croma een nog chiquere uitstraling dankzij chroomaccenten op de voor- en achter bumpers. De Emotion-uitvoering heeft hierbij tevens een nieuwe grille en koplampen met gepolijste behuizing. Naast deze veranderingen beschikt de meest luxe versie over een nieuw lederen interieur dat tot de standaarduitrusting behoort. Uniek te noemen is de automatische transmissie waarmee alle âCorporateâ-versies standaard zijn uitgerust. Hiervoor hoeft niet extra betaald te worden, sterker nog, alle âCorporateâ- versies zijn minimaal ⬠500 goedkoper dan de handgeschakelde variant. Hiermee wordt het comfort van de compleet uitgeruste Croma naar een nog hoger niveau getild. Overigens zijn op alle uitvoeringen naast een nieuwe blauwe lakkleur tevens nieuwe 17 en 18 inch aluminium velgen beschikbaar.

De Croma Corporate inclusief de standaard gemonteerde automatische transmissie is er vanaf ⬠27.995. Er is al een rijk uitgeruste Croma voor ⬠24.995. Topmodel, de 200 pk sterke 2.4 MultiJet 20V -inclusief alle denkbare opties als lederen bekleding, Connect Nav+ navigatiesysteem, 17 inch licht metalen velgen, parkeersensoren en ga zo maar door- is er vanaf ⬠39.995.

Comfort Plus
Filerijden is in Nederland voor veel mensen dagelijkse kost die voor veel irritatie zorgt. Niet alleen het feit dat er langzaam gereden wordt, ook steeds weer die schakelhandelingen gaan bij veel automobilisten voor ergernis zorgen. Een ander gegeven is dat de maatschappij steeds meer luxe, gemak en comfort eist. De Croma gaat op al deze zaken in en biedt niet alleen alle luxe en comfort, maar ook standaard, op alle âCorporateâ-uitvoeringen, een automatische transmissie die voor meer gemak -zeker in de file- zorgt. Het comfortgevoel wordt extra versterkt door de hoogwaardige kwaliteit van de gebruikte materialen en -afwerking. Het luxe en comfortniveau van de vernieuwde Croma zet een nieuwe norm die Fiat âComfort Plusâ noemt.

Ruimste auto in zijn klasse
Wat gebleven is zijn de sterke punten van de Croma: de veelzijdigheid en zijn ruimte. De nieuwe Fiat Croma verwent zowel bestuurder als passagier met een meer dan riante interieurruimte. Zelfs met vijf volwassenen inclusief bagage is het nog altijd prima toeven in de Comfort Wagon. De Fiat Croma is 4,75 meter lang, 1,77 meter breed en
1,60 meter hoog. Zijn wielbasis meet een fikse 270 centimeter. Vooral die grote wielbasis en een hoogte die ongeveer 10 centimeter boven de gebruikelijke afmetingen ligt, zorgen ervoor dat de Croma tot de ruimste autoâs in zijn klasse behoort. De uitzonderlijk grote cabine staat bovendien borg voor een uitstekende zitpositie en plezierig veel hoofd- en beenruimte. De afstand tussen de beide zitrijen is onovertroffen. Ook achterin is de Croma ruim bemeten. In standaard opstelling meet de bagageruimte 500 liter en dat is naar behoefte uit te breiden tot een inhoud van maar liefst 1.610 liter. In een aantal uitvoeringen kan ook de rechter voorstoel voorover worden geklapt, zodat een laadlengte van maximaal 270 centimeter ontstaat. De bagageruimte kent een vernuftig modulair systeem: het biedt de mogelijkheid een geheel vlakke laadvloer te creëren, waarbijl meteen een verborgen bagagevak onder de vloer ontstaat. Ideaal voor een cameratas, laptop of handtas die liefst onzichtbaar moet worden opgeborgen.

Maximale veiligheid
Het hoogwaardige Croma-onderstel is zeer comfortabel, maar garandeert tegelijkertijd een voortreffelijke stabiliteit en bochtvastheid. Dynamiek wordt een Italiaan met de paplepel ingegeven. Bij de vooras is een nieuwe generatie van het beproefde McPherson systeem toegepast en achter krijgt de Croma een fraaie Multilink wielophanging mee. Ook met de actieve en passieve veiligheid van de Croma is het uitstekend gesteld. Naast geavanceerde (standaard gemonteerde!) technieken als ABS, EBD (elektronisch remkracht verdeling) is Fiats Comfort Wagon bijvoorbeeld altijd voorzien van zeven airbags. Waaronder een die de onderbenen van de bestuurder beschermt, een zogenaamde knie-airbag. Heel bijzonder in deze klasse. In de toonaangevende EuroNCAP crashtest behaalde de Fiat Croma de maximale score van vijf sterren. ESP (elektronische stabiliteitsregeling) is standaard op bijna alle versies.

Scherpe leasetarieven
In de zakelijke markt ligt het accent vanzelfsprekend meer op de leasetarieven. Ook daarbij komt de Croma sterk voor de dag. Full operational leasing van een Croma 1.8 16v Active kan via Fiat Financial Solutions bijvoorbeeld al vanaf slechts ⬠469 (excl. BTW) per maand. Financial lease is al mogelijk vanaf ⬠369 per maand. De Fiat Croma Corporate versie is al te leasen vanaf ⬠599 per maand (op basis van 48 maanden en 20.000 kilometer per jaar). Meer informatie over onderwerpen als financieringen en leasing zijn te vinden op de website www.fiatfinancialsolutions.nl.