Ministerie van Justitie

Minister Hirsch Ballin reikt hoge onderscheiding uit

Nieuwsbericht | 11-01-2007

Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft gisteravond in Straatsburg dr. L. Wildhaber (69) ter gelegenheid van zijn afscheid als president van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens een koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Hare Majesteit de Koningin heeft de heer Wildhaber benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn werkzaamheden die voor de Nederlandse samenleving een bijzondere waarde hebben.

Door de wijze waarop hij invulling heeft gegeven aan zijn hoge, internationale ambt heeft de heer Wildhaber zich zeer verdienstelijk gemaakt voor één van de hoekstenen van het Nederlandse buitenlandse beleid, het bevorderen van de internationale rechtsorde, in het bijzonder de bescherming van de rechten van de mens.

Dr. L. Wildhaber werd in 1991 benoemd tot rechter in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Vanaf 1998 is de heer Wildhaber president van dit Hof. Voor zijn aantreden als rechter in 1991 was hij onder meer hoogleraar en rector van de Universiteit van Basel.