Ingezonden persbericht


11 januari 2007, 10.00 uur, Den Haag

PERSUITNODIGING

Minister De Geus opent E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit

Op donderdag 11 januari 2007 opent demissionair minister De Geus om 10.00 uur het nieuwe kenniscentrum E-Quality. Dit kenniscentrum is per 1 januari ontstaan uit de fusie tussen de Nederlandse Gezinsraad en E-Quality, het kenniscentrum op het gebied van emancipatie in de multiculturele samenleving.

De nieuwe organisatie biedt naast de veelzijdige inhoudelijke deskundigheid en expertise van beide organisaties een belangrijke toegevoegde waarde. Zo wordt de onderzoeksfunctie van de Nederlandse Gezinsraad gecombineerd met de beleidsexpertise van E-Quality. Daarnaast verbindt de nieuwe organisatie de thema's emancipatie, gezin en diversiteit met elkaar. Politieke en maatschappelijke trends laten zien dat deze thema's, en hun onderlinge verbondenheid, ook in de komende jaren essentieel zijn. Door het grotere productaanbod én de bredere inhoudelijke deskundigheid kan het nieuwe kenniscentrum E-Quality optimaal inspelen op actuele en urgente beleidsvraagstukken. Zo kan de E-Quality tijdens de formatieperiode kennis leveren over de effecten van beoogde beleidsmaatregelen op de emancipatie en participatie van vrouwen en mannen van verschillende etnische achtergronden en leefvormen.

E-Quality richt zich op de volgende gebieden:

* emancipatiebeleid en gender mainstreaming

* gelijke behandeling en diversiteit

* gezinsbeleid

* migratie en integratie

* arbeid, zorg en inkomen

* onderwijs, jeugd en opvoeding

Het nieuwe kenniscentrum maakt deel uit van de Nederlandse kennisinfrastructuur en werkt zowel voor nationale en internationale overheden als voor maatschappelijke organisaties en arbeidsorganisaties.

Demissionair minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal E-Quality op donderdag 11 januari om 10.00 uur officieel openen. Daarna gaan beleidsmakers van E-Quality in dialoog met vertegenwoordigers van rijksoverheid over de producten, initiatieven en perspectieven van de nieuwe organisatie:
* F. Licher, directeur Directie Coördinatie Emancipatiebeleid (DCE) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid;
* M. Haimé, directeur van de Directie Inburgering en Integratie (DI&I) van het ministerie van Justitie;
* J. Smid, plaatsvervangend hoofd directie Jeugdbeleid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (o.v.).

Wij nodigen u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen. Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u contact opnemen met Agnes Jansen, (070) 3129 780. E-Quality is gehuisvest aan de Laan Copes van Cattenburch 71 in Den Haag.

E-Quality is het kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit. Op basis van feiten, cijfers, praktijkvoorbeelden en onderzoeksresultaten geeft E-Quality betrouwbare informatie en objectieve adviezen aan overheden, politici en maatschappelijke organisaties. Met als doel het stimuleren van gelijke behandeling, individuele ontplooiing en gelijkwaardige ontwikkeling van álle mensen. www.e-quality.nl

Joan Ferrier, directeur
E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit Postbus 85 808
2508 CM Den Haag
T: (070) 3129 767
F: (070) 3469 047
E: info@e-quality.nl
Bereikbaar op: maandag t/m woensdag 8.45-17.15 uur

Meer informatie over E-Quality: www.e-quality.nl