Gemeente Drechterland

4-1-2007
Informatiebijeenkomst alcohol en drugs
Op 11 januari 2007 organiseert het jongerenwerk in samenwerking met de Brijder verslavingszorg en de gemeente Drechterland een voorlichtingsavond over alcohol- en druggebruik.

De voorlichting vindt plaats in de Roelof van Wienesse school te Wijdenes en begint om 19.30 uur. U bent van harte uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn.

In het programmaboekje van de brede school ât Wijde Nest is de voorlichtingsavond al opgenomen. Deze activiteit is in het programma opgenomen, omdat alcohol- en druggebruik in onze gemeente extra de aandacht verdient. Uit een grootschalig onderzoek van de GGD West-Friesland blijkt namelijk dat jongeren in de regio West-Friesland vaker alcohol drinken dan in de rest van Nederland.

Het is bekend, dat alcohol drinken op jonge leeftijd veel risicoâs met zich meeneemt. Het is bijvoorbeeld zeer slecht voor de gezondheid, maar ook de schoolprestaties verminderen, en men ziet een toename van ongelukken en ruzies.
Voor de GGD en gemeenten een belangrijk signaal om alcoholgebruik bij jongeren tot 16 jaar te ontmoedigen of zelfs te verbieden en het alcoholgebruik bij jongeren boven de 16 jaar te matigen.

Aan de ouders/verzorgers van kinderen in deze leeftijd is een persoonlijke uitnodiging verstuurd.

Als u nog vragen heeft over de voorlichtingsavond, dan kunt u hierover telefonisch contact opnemen met Sonja Evers, afdeling Welzijn van de gemeente Drechterland, telefoonnummer 0228-352263.
---