Gemeente Zoetermeer

Informatiebijeenkomst bestemmingsplan Seghwaert 2006

Op donderdag 11 januari 2007 is er in de bibliotheek in Seghwaert aan het Meeuwenveld 3 een informatieavond over het voorontwerp bestemmingsplan Seghwaert 2006. De avond duurt van 18.30 uur tot 21.00 uur. De bibliotheek is te bereiken via de dienstingang.

Het voorontwerp bestemmingsplan Seghwaert 2006 heeft betrekking op de wijk Seghwaert.

De Zegwaartseweg valt hier buiten. Het plan is gericht op het behoud van de huidige functies en karakteristiek. De bestemmingen blijven dan ook grotendeels ongewijzigd.

Naast het grotendeels bestaande plan, zijn er acht wijzigingsbevoegdheden opgenomen die te maken hebben met bestaande maatschappelijke voorzieningen, het tankstation, het garagebedrijf en een volkstuinencomplex. Ook is er een wijzigingsbevoegdheidbeleid opgenomen voor het verzorgingshuis 't Seghe Waert.

Een wijzigingsbevoegdheid geeft het college van burgemeesters en wethouders de mogelijkheid om binnen de planperiode (10 jaar) de bestaande bestemming en de voorschriften te wijzigen, binnen de randvoorwaarden die staan geformuleerd in het moederplan. De bestemmingen waarvoor een wijzigingsbevoegdheid is opgenomen, kunnen gewijzigd worden in 'Woondoeleinden' en 'Gemengde doeleinden'.

Ter inzage

Het voorontwerp bestemmingsplan Seghwaert 2006 ligt gedurende zes weken -van dinsdag
2 januari tot en met dinsdag 13 februari- ter inzage bij afdeling Publiekszaken in de hal van het Stadhuis. Tijdens die periode kunnen bewoners het plan inzien en desgewenst mondeling of schriftelijk hun reactie op het plan indienen