Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Overstekende jongen (12) aangereden en lichtgewond
Publicatiedatum: 10-1-2007 11:16:22

Arnhem - Een twaalfjarige Arnhemse jongen is dinsdagochtend lichtgewond geraakt nadat hij op de Voetiuslaan, nabij de Johan de Wittlaan in zijn woonplaats was aangereden door een auto. De automobilist, een 26-jarige man uit Velp, kwam met de schrik vrij. Het ongeval gebeurde omstreeks half acht toen de jongen volgens zijn zeggen bij groen licht de straat overstak. Volgens getuigen zou de automobilist door rood zijn gereden. Als gevolg van de aanrijding liep de jonge Arnhemmer gezichtsletsel op. Ambulancepersoneel heeft de jongen terplekke onderzocht en in overleg is hij met zijn moeder naar het ziekenhuis gegaan. De politie verdenkt de Velpse automobilist er ook van te hebben gebeld net voor de aanrijding. Zijn mobiele telefoon is voor onderzoek in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij in auto

Publicatiedatum: 10-1-2007 11:15:42

Arnhem - Politieagenten hebben dinsdagmiddag op het Koningsplein in Arnhem in de auto van een 23-jarige Arnhemmer 398 hennepstekken en kwekerijattributen aangetroffen. De agenten stuitten bij toeval op de goederen nadat ze even daarvoor gezien hadden dat de Arnhemmer een verkeersovertreding pleegde op de kruising van de Ir. J. P. van Muijlwijkstraat met het Velperplein. Toen ze de man even later op het Koningsplein lieten stoppen en hem op de verkeersovertreding wilden aanspreken roken ze een wietlucht in de auto. Een controle van de auto leverde de vondst op. De Arnhemmer werd vervolgens aangehouden en de spullen uit zijn auto in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt na auto-inbraak

Publicatiedatum: 10-1-2007 11:14:54

Arnhem - De Arnhemse politie heeft dinsdagavond een 48-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van het plegen van een auto-inbraak. Getuigen hadden de man s ochtends rond half elf op heterdaad betrapt op Onderlangs. Na ontdekking sloeg de man op de vlucht en werd daarbij op de hielen gezeten door de getuigen. Desondanks zag de inbreker kans er vandoor te gaan. Aan de hand van een uitgebreid signalement kreeg de politie een vermoeden wie de dader kon zijn. De Arnhemmer, een bekende van de politie, werd uiteindelijk vroeg in de avond aangetroffen op de Rijnkade en aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---