AXA Art & The European Fine Art Fair (TEFAF)


De kunstverzekeraar AXA Art focust op diefstalpreventie en onderzoek naar behoud van moderne materialen

BREDA, 20070109 -- Met zijn uitgebreide kunst- en verzekeringskennis en wereldwijde bronnen zal AXA Art, één van de eerste specialisten in kunstverzekeringen wereldwijd, dit jaar op The European Fine Art Fair (TEFAF) twee onderwerpen benadrukken die de internationale kunstgemeenschap betreft. AXA Art focust op diefstalpreventie als onderdeel van het verzamelen van kunst en antiek en informeert over passende maatregelen bij diefstal. Daarnaast zal AXA Art wederom een belangrijke plaats innemen met het thema The Trill of Collecting II : Plastic, een presentatie van moderne- hedendaagse objecten van plastic.

AXA Art heeft recent het partnerschap als hoofdsponsor van de TEFAF Maastricht met 3 jaar verlengd. Op de beurs neemt AXA Art wederom een significante plaats in als grootste kunstverzekeraar, die verzekeringsdiensten verleent aan meer dan 40% van de deelnemende kunsthandelaars. TEFAF vindt plaats van 9 tot en met 18 Maart 2007 in het « Maastrichts Expositie & Congres Centrum » (MECC) te Maastricht. Naar verwachting zullen ongeveer 80.000 bezoekers de beurs dit jaar bijwonen.

Bezoekers van de beurs die aan de AXA Art rondleidingen deelnemen zullen een informatiepakket ontvangen dat nuttige informatie bevat over diefstalpreventie en te nemen maatregelen bij diefstal. Het pakket bevat een `Object ID KIT' en een `Service Card ` voor een gratis registratie bij de Art Loss Register (ALR).

The Trill of Collecting II : Plastic
In de AXA Art lounge zal een bijzondere selectie te zien zijn van plastic kunstwerken, The Trill of Collecting II : Plastic, geleend van kunstverzamelaars en musea uit de hele wereld.

AXA Art dient een brede waaier van cliënten, van beginnende verzamelaars tot aan de meest gerespecteerde collectoren van de wereld, evenals individuele kunstenaars, musea, galerijen, bedrijven en openbare tentoonstellingen.





Ingezonden persbericht