TNO

TNO start een centrum voor strategische beleidsstudies

TNO heeft besloten om een centrum voor strategische beleidsstudies op te zetten. Het centrum zal voortbouwen op de activiteiten en het gedachtegoed van het Clingendael Centre for Strategic Studies (CCSS), dat vanaf 2003 actief is geweest doch waarvan recentelijk is besloten het niet voort te zetten. Aan dat besluit lag een aantal overwegingen ten grondslag. Zo hebben de verschillen in aard en doelstellingen van de moeder-organisaties, Clingendael en TNO, een rol gespeeld.

Het beëindigen van CCSS betekent niet dat de behoefte aan onderzoek op het gebied van strategische studies niet meer zou bestaan. Vandaar dat TNO, in goed overleg en met instemming van de direct betrokken departementen Defensie en Buitenlandse Zaken, heeft besloten een centrum op dit gebied op te richten. TNO zal dit centrum vormgeven in nauwe samenspraak met andere instanties en instituties, waaronder Clingendael, die in dit veld werkzaam zijn. Intussen worden lopende CCSS-projecten in samenwerking tussen TNO en Clingendael afgerond.

Het nieuwe centrum zal onder leiding van Prof. Dr. Rob de Wijk komen te staan, die eerder leiding gaf aan CCSS.

TNO geeft zo spoedig mogelijk nadere informatie over de uiteindelijke naam en vorm van dit nieuwe centrum voor strategische studies. Het nieuwe centrum zal zich kenmerken door kwaliteit en intensieve samenwerking met andere kenniscentra op het gebied van strategische veiligheidsstudies.

Meer informatie:
TNO Persvoorlichting
Maarten Lörtzer
telefoon: 015 2694975
email: pressinfo@tno.nl