Gemeente Zwolle

Alcohol voortaan taboe bij recreatieplassen


Datum uitgave: 09-01-2007
Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor de Algemene Plaatselijke Verordening (Apv) Zwolle te wijzigen. De grootste veranderingen zijn een verbod op zowel het nuttigen van alcoholhoudende dranken, als het gebruik van verdovende middelen in de binnenstad, de recreatieplassen, alle winkelcentra, alle parken en plantsoenen, alle bushokjes en de looproutes tussen het Nel Banninkhuis, Bonjour, Pannenkoekendijk en de Herberg. Ook wordt het strafbaar aangebroken flessen en blikjes met alcoholhoudende drank op deze plaatsen bij zich te hebben. Deze plekken worden aangewezen, omdat hier veel mensen samenkomen. In het verleden is gebleken dat op deze plekken in het openbaar alcohol wordt gedronken en drugs wordt gebruikt.

Het betreft de jaarlijkse periodieke wijziging. Vanwege het aantal wijzigingen wordt de Apv dit jaar in het geheel opnieuw vastgesteld. Binnen de gemeente Zwolle worden verschillende initiatieven ontplooid voor het verminderen, vereenvoudigen en moderniseren van bestaande regels. In deze periodieke wijziging van de Apv is reeds op verschillende onderdelen deregulering toegepast. Vermindering van regelgeving vindt in de loop van 2007 plaats.

Overige wijzigingen hebben onder andere betrekking op straat en buurtbarbecues, waarvoor een vrijstelling van de vergunningplicht geldt en cameratoezicht op openbare plaatsen. De Drank- en Horecaverordening en de Speelautomatenverordening worden in het kader van deregulering ingetrokken. Een aantal bepalingen hieruit zijn opgenomen in de APV.

Bron: afdeling Communicatie