Voedingcentrum


Gezond is lekker op de Horecava

9 januari 2007

Deze week vindt de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava plaats. Gisteren was daar de verkiezing van het gezondste én lekkerste broodje. Van alle deelnemers was het broodje van Ewout de Bruin van Café Diner Vlaardingen uit Delft het lekkerst én het gezondst. Het Voedingscentrum hoopt dat consumenten ook bij hun horecabezoek de gezonde keuze maken en grijpt de Horecava aan om de horecaondernemers bewust te maken van het belang van gezonde voeding.

Mangiare Delicato. Zo luidt de Italiaanse naam van het broodje waarmee Ewout de Bruin de prijs voor het Meest Gezonde Broodje won. Dit was niet zijn enige prijs. Ook won hij de wedstrijd om het Lekkerste Broodje. Yvonne van Sluys, directeur van het Voedingscentrum, vat de creatie van De Bruin samen: âHij laat zien dat lekker ook gezond kan zijn.â Het winnende broodje is belegd met onder meer kalfspastrami, rucola en frisée sla.

Gezonde voeding
De Horecava is een jaarlijks terugkerend vakevenement voor de horeca- en cateringbranche. Het Voedingscentrum is aanwezig om, onder meer in debatten, de ondernemers te overtuigen van het nut van gezonde voeding in hun aanbod.