Voedingcentrum
Gezond is lekker op de Horecava
9 januari 2007
Deze week vindt de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava plaats. Gisteren
was daar de verkiezing van het gezondste én lekkerste broodje. Van
alle deelnemers was het broodje van Ewout de Bruin van Café Diner
Vlaardingen uit Delft het lekkerst én het gezondst. Het
Voedingscentrum hoopt dat consumenten ook bij hun horecabezoek de
gezonde keuze maken en grijpt de Horecava aan om de horecaondernemers
bewust te maken van het belang van gezonde voeding.
Mangiare Delicato. Zo luidt de Italiaanse naam van het broodje waarmee
Ewout de Bruin de prijs voor het Meest Gezonde Broodje won. Dit was
niet zijn enige prijs. Ook won hij de wedstrijd om het Lekkerste
Broodje. Yvonne van Sluys, directeur van het Voedingscentrum, vat de
creatie van De Bruin samen: âHij laat zien dat lekker ook gezond kan
zijn.â Het winnende broodje is belegd met onder meer kalfspastrami,
rucola en frisée sla.
Gezonde voeding
De Horecava is een jaarlijks terugkerend vakevenement voor de horeca-
en cateringbranche. Het Voedingscentrum is aanwezig om, onder meer in
debatten, de ondernemers te overtuigen van het nut van gezonde voeding
in hun aanbod.