Ingezonden persbericht


Eurest Catering Holland Casino Utrecht maakt het 'Lekkerste Broodje van Nederland' (Catering) Elena van der Horst winnares van vakwedstrijd

AMSTERDAM, 9 januari 2007 - Tijdens de Horecava is voor de 24e keer de vakwedstrijd ŽHet Lekkerste Broodje van NederlandŽ gehouden. Elena van der Horst van Eurest Catering Holland Casino te Utrecht heeft volgens de jury met 'Panini Sicilaana' het lekkerste broodje gemaakt in de categorie Catering. De vakwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven. Naast de beker en een mini-cruise voor twee personen naar Newcastle, ontving Van der Horst de HANOS wisselbokaal van hoofdsponsor HANOS Horeca Groothandel.

Na de voorrondes, waaraan totaal zo'n 80 personen hebben deelgenomen, bleven nog 12 finalisten over en de winnaar van vorig jaar. "De collegialiteit onderling achter de schermen van de wedstrijd was opvallend", aldus voorzitter van de jury, Maarten Colijn. Het lekkerste broodje van Elena van der Horst bestaat uit o.a zwarte olijven, zongedroogde tomaten, een artisjokbodempje, mozzarella, rucola en Italiaanse rauwe ham.

De deskundige jury bestond uit:

. Maarten Colijn, Sectorvoorzitter Fastfood- en IJsbedrijven Koninklijk Horeca Nederland (juryvoorzitter)
. Beeltje Liefers, Directeur adviesbureau schoolpartners
. Bianca Roemaat, Redacteur Catering Magazine
. Noortje Wijn, directeur Servex Nederland

. Alfred Verhagen, marketing manager Koppert Cress
. Pieter Storm, directeur House of NC Networks
. Mariëlle Witjes, marketing manager HANOS

De winnaar van vorig jaar, Jeroen Traa van Eurest Catering uit Rosmalen, werd tweede met 'Crazy Duck'. De sponsorprijs van Lebo Kaas ging ook naar Jeroen van Traa. De derde plaats was weggelegd voor Maarten Gazan van Eurest Catering in Maarssen met zijn broodje 'Tonijn Carmacho'. Gazan won met deze creatie tevens de sponsorprijs voor het Gezondste broodje van het Voedingscentrum. Rianne Broers van HMS Host Schiphol uit Oosterblokker sleepte de sponsorprijs van Diversi Foods in de wacht met haar broodje 'King & Kong'. Sponsor Koppert Cress reikte een prijs uit aan Piet de Waal voor zijn 'Een Twee Drietje'. De Waal is werkzaam bij Avenance Catering te Papendrecht.

Gisteren, maandag 8 januari, won Ewout de Bruin het 'Lekkerste Broodje' categorie Horeca met zijn broodje 'Mangaire Delicato'. Woensdag 10 januari strijden 12 finalisten én de winnaar van 2006 om ŽHet lekkerste Snackmenu van Nederland 2007Ž.
|                                                                    |
|Noot voor de redactie -