Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Expositie 'Landschappen en Stadsgezichten' in het gemeentehuis (persbericht 01, 04 januari 2007)

Deze expositie wordt georganiseerd door Kunst/In en bevat werk van Max Koekoek, Arend Hartman, Lidy Molenkamp en Dirk Wilthof; vier amateurkunstenaars afkomstig uit Hoogezand-Sappemeer, die het landschap en de stad op eigen wijze in beeld weten brengen. De expositie is te zien tot 30 april 2007 in het gemeentehuis van Hoogezand-Sappemeer.

Lidy Molenkamp

Heeft sinds de jaren negentig belangstelling voor schilderen. Ze is begonnen met aquarellen en schildert nu voornamelijk met olieverf. Sinds 2000 is ze lid van de schildersvereniging ARISTA.

Arend Hartman

Heeft veel geschilderd en getekend en volgde cursussen aan de Famous Artist School in Amsterdam. Hij heeft tevens een aquarelcursus bij Rein Westerdiep gevolgd. Ook maakt hij pentekeningen. Zijn werk verandert met de jaren.

Dirk Wilthof

Schilderde als kind al. Hij volgde verscheidene cursussen en heeft jarenlang schriftelijke lessen gehad. Veel kennis heeft hij ook uit boeken gehaald. Sinds 1977 is ook hij lid van ARISTA.

Max Koekoek

Werd geboren op een tjalk; wat zijn liefde voor het water en de natuur verklaart. In zijn schilderijen kom je dan ook veel schepen tegen. Hij schildert meestal in aquarel maar ook in olieverf weet hij zich goed uit te drukken.