Landstede


Nieuwe locatie Landstede Welzijn in Olst-Wijhe

Vanaf 1 januari biedt Landstede welzijnsactiviteiten voor kinderen en jongeren in Wijhe en Olst. De fusie met Stichting Sociaal Cultureel Werk Olst-Wijhe maakt dit mogelijk.

De voorbereidingen waren al sinds het voorjaar van 2006 aan de gang, maar vanaf 1 januari 2007 maakt Stichting Sociaal Cultureel Werk Olst-Wijhe officieel deel uit van Landstede Welzijn. Coördinator Rolf Lugtmeier legt uit waarom de stichting de samenwerking met Landstede Welzijn heeft opgezocht.

In de ruim 30 jaar dat Stichting Sociaal Cultureel Werk in Olst en Wijhe bestaat, is dit de eerste grote verandering, zegt Rolf, die zelf al sinds 1979 bij deze stichting werkt.

"Ik zie eigenlijk alleen maar positieve kanten. We maken vanaf nu deel uit van een ervaren en grotere organisatie waarin bepaalde zaken gewoon beter geregeld zijn. En doordat we nu 'collega-organisaties' hebben in Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen, Nunspeet, Ommen en Raalte, kunnen we kennis, ervaringen en ideeën delen."

Eigen gezicht houden
Landstede werkt wat betreft het welzijnswerk heel lokaal. Dat zie je ook in de andere plaatsen waar Landstede actief is. We worden absoluut geen eenheidsworst en kunnen gewoon ons eigen programma blijven aanbieden en ontwikkelen, dat aansluit op de behoeftes en wensen in Olst en Wijhe."

Nieuw: tiener- en jongerenwerk in Wijhe
Eén van de opdrachten die Landstede Welzijn Olst-Wijhe krijgt, is het opzetten van welzijnsactiviteiten voor tieners en jongeren in Wijhe. Hoe die er precies uit gaan zien is nog niet bekend. Op dit moment wordt onderzocht wat de behoeftes zijn van deze doelgroepen. De eerste resultaten van dit onderzoek verwachten we ieder moment. Op basis van deze uitkomsten wordt een plan opgesteld, dat waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2007 tot concrete activiteiten leidt.

Landstede Welzijn Olst-Wijhe is gevestigd aan de Aaldert Geertsstraat 39 in Olst.

Landstede Welzijn