Siemens

Persbericht

0701.883

Den Haag, dinsdag 9 januari 2007

Siemens introduceert gsm/gprs-alarmmodule voor controle en bediening op afstand van installaties en gebouwen

Siemens presenteert met de gsm/gprs-alarmmodule een nieuwe mogelijkheid om onafhankelijk van de plaats waar men zich bevindt elektrische installaties en machines op afstand te bewaken en informatie over te brengen. Het apparaat functioneert op basis van de mobiele telefoonstandaard gsm en gprs.

Het nieuwe apparaat is ontwikkeld voor toepassing in verdeelinrichtingen in de particuliere woningbouw en de utiliteit. De uitvoering is afgestemd op de gebruikelijke installatie-automaten van Siemens. Met de gsm/gprs-alarmmodule kan men bijvoorbeeld verwarmings-, airconditionings- en koelinstallaties bedienen. Het is ook mogelijk om noodstroomvoorzieningen, motoren of automaten in schakelinstallaties in- of uit te schakelen.

In geval van een storing in een installatie of machine ontvangt men op een mobiele telefoon een sms-bericht van de alarmmodule. De gebruiker kan ook zelf een installatie informatie verstrekken door een sms-bericht te zenden. Hiermee kan men een apparaat in- of uitschakelen. Behalve het telefoonnummer van de beheerder zijn in de gsm/gprs-alarmmodule maximaal vijf andere telefoonnummers vast te leggen, bijvoorbeeld van servicemedewerkers.

De nieuwe gsm/gprs-alarmmodule is geschikt voor montage op de gebruikelijke 35 mm DIN-rail. Nadat men de alarmmodule heeft bevestigd en aangesloten kan men het apparaat direct in gebruik nemen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Maarten van Renssen
Tel: (070) 333 1052
E-mail: maarten.van.renssen@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo

Digitaal beeldmateriaal is te downloaden van: www.siemens.com