Politie Groningen

Dinsdag 9 januari 2007

Provincie Groningen, 09-01-2007

Zuidhorn: politie zoekt getuigen van aanrijding

De politie zoekt getuigen van een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtauto op de kruising van de Fanerweg met de Rijksstraatweg. De aanrijding vond maandag 8 januari omstreeks 07.40 uur plaats. Een 40-jarige automobiliste sloeg vanaf de Fanerweg rechtsaf richting Aduard. Zij stond naast een nog onbekende vrachtwagen met oplegger. Omdat de vrachtwagenchauffeur geen richting aangaf en er rechts naast de vrachtwagen ruimte was, ging ze rechts naast hem staan. Toen de weg vrij was, sloeg echter ook de vrachtwagen rechtsaf richting Aduard. De vrachtwagen raakt vervolgens de auto tot twee keer toe. Hierdoor wordt zij van de weg gedrukt en komt in de berm tot stilstand. Haar auto raakt aan de linker kant beschadigd. De vrachtauto aan de rechter kant. De vrouw verklaart dat de vrachtauto net achter de cabine haar als eerste raakt. De tweede keer wordt ze door de oplegger geraakt. De vrachtauto rijdt vervolgens door. Op de oplegger stonden vermoedelijk twee containers. Getuigen van dit incident of mensen die iets kunnen zeggen over de identiteit van de vrachtwagenchauffeur worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zuidhorn, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: zeven inbraken in autos

Onbekenden hebben zondagnacht op de Oliemuldersweg in zeven autos ingebroken. De politie wist alle eigenaren van de autos op te sporen en te waarschuwen. Allen werden verwezen voor het doen van aangifte. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).

Groningen: politie rolt twee hennepkwekerijen op

De politie heeft maandagochtend- en middag in twee woningen aan de West-Indischekade en de Wibenaheerd een hennepkwekerij opgerold. De kwekerijen werden opgerold na klachten uit de buurt. In de woning aan de Wibenaheerd werden 301 volgroeide planten met toebehoren aangetroffen en opgeruimd. De bewoner, een 31-jarige man, werd aangehouden en op het politiebureau gehoord. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. In de woning aan de West-Indischekade trof de politie een kwekerij met 98 planten en toebehoren aan. In deze woning werd in januari 2006 ook al een hennepkwekerij aangetroffen en opgeruimd. Het energiebedrijf had bij deze ontdekking de meter uit de elektriciteitsmast gehaald. Dit keer werd wederom illegaal elektriciteit afgetapt. De bewoner van de woning zal worden gehoord.

Groningen: scooterrijder onderuit na drankgebruik

Een 46-jarigescooterrijder uit Groningen is maandagavond aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man reed met hoge snelheid over een verkeersdrempel in de Van Oldebarneveltlaan. Hij verloor daarbij de macht over het stuur en kwam ten val. De Stadjer wilde geen hulp van ambulancepersoneel. Na een alcoholtest bleek de man 1,15 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Groningen: man gewond bij verkeersongeval

Een 29-jarige automobilist uit Grijpskerk is maandagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Friesestraatweg in Groningen. Een 69-jarige automobiliste uit Westerbork veranderde op de Friesestraatweg van weghelft en keek daarbij niet goed uit. Ze reed daardoor tegen de auto van de Grijpskerker. Beide autos raakten daarbij zwaar beschadigd. De man is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten: vrouw gewond door aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising van de Rijksweg met de Verlengde Kloosterlaan is maandagmorgen een 35-jarige vrouw uit Winschoten gewond geraakt. Een 20-jarige automobilist uit Muntendam kwam uit de richting van Nieuwolda en verleende geen voorrang aan de vrouw die rechtdoor reed. Zij klaagde over pijn aan haar borstbeen en werd naar een ziekenhuis gebracht. De autos raakten flink beschadigd en werden afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Appingedam: man betaalt boete en behoudt rijbewijs

Een 20-jarige automobilist uit Delfzijl is maandagmiddag op de Farmsumerweg in Appingedam staandegehouden. Agenten zagen hem rijden en controle van zijn auto leverde een nog openstaande boete op van circa 300 euro. Als hij die boete niet zou betalen, dan moest zijn rijbewijs ingenomen worden. In eerste instantie kon hij de boete niet betalen en werd zijn rijbewijs ingenomen. Korte tijd later stond hij bij het politiebureau en betaalde hij toch het boetebedrag. Hij kreeg zijn rijbewijs weer mee.

Leek: fietser gewond

Een 27-jarige fietser uit Leek is maandagavond op de kruising De Tip met de Bosweg gewond geraakt. Hij fietste over het fietspad vanuit de richting van Nienoord. Een 37-jarige automobilist uit Leek stond stil voor de kruising. Hij trok op toen de fietser zich op de kruising begaf, waarbij hij hem over het hoofd zag. De fietser klaagde over pijn aan zijn knie. Een ambulance nam hem mee naar een ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Sappemeer: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft maandagmiddag in een woning in de Middenstraat in Sappemeer een hennepkwekerij opgerold. Naar aanleiding van klachten werd een onderzoek in de woning ingesteld. In totaal werden 198 hennepplanten aangetroffen. Naast de planten werd ook de gebruikelijke kweekapparatuur gevonden. Alles werd in beslag genomen en op last van de officier van justitie vernietigd. De stroom werd niet illegaal verkregen. De 32-jarige bewoner van het pand wordt verhoord.

Midwolda: automobiliste in de sloot

Een 59-jarige automobiliste uit Nieuwolda is maandagavond op de N362 bij Midwolda in een sloot beland. Zij kwam vanuit de richting van Midwolda. Ze verklaarde dat een ree de weg overstak, dat ze daarvoor remde en in een slip terecht kwam. Hierdoor botste ze tegen een boom en kwam uiteindelijk in een sloot tot stilstand. Ze klaagde over pijn in haar rug en is voor onderzoek meegenomen naar een ziekenhuis. Haar auto werd afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Niezijl, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 573, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1433, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Nieuwe Pekela, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 775, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.