Opsporing Verzocht

Maandag 8 januari 2007 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 9 januari 2007 (+ 21.50 uur / Ned.1) Vondst dode baby in Den Bosch
Gewapende overval in Leiden
Moord jonge vrouw in Teteringen
Tragisch treinongeval in Amsterdam
Poging overval in Bloemendaal
Verkrachting in Nijmegen
Resultaten uitzending 2 januari en eventueel opgeloste zaken

Den Bosch: Vondst dode baby

Amsterdam: Getuigenoproep

Donderdagochtend 4 januari wordt in het recreatiegebied Het Engelermeer in Den Bosch het levenloze lichaampje gevonden van een pasgeboren baby. De politie zoekt de moeder van de baby en roept ook de direct betrokkenen uit haar omgeving op om zich te melden. Net als mensen die iets opvallends hebben gezien in de buurt van de vindplaats.

In de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag heeft er het op het Amstelstation in Amsterdam een tragisch treinongeval plaatsgevonden. De Spoorwegpolitie wil uiteraard een zo compleet mogelijk beeld krijgen van wat er die ochtend is gebeurd en wil daarom graag in contact komen met twee meisjes en een jongen. Zij hebben wellicht informatie over de toedracht van het ongeluk. Teteringen: Moord jonge vrouw
Bloemendaal: Poging overval

Dinsdag 25 december 1990 wordt door wandelaars in het Cadettenkamp bos in Teteringen het lichaam van een meisje gevonden. Het slachtoffer moet daar al enkele dagen liggen en is vermoedelijk door ernstige uitputting overleden. De politie heeft ruim 16 jaar later zowel de identiteit van het meisje, als die van de dader(s) nog niet kunnen achterhalen. Met behulp van nieuwe technieken en door nieuwe media-aandacht, hoopt de politie deze zaak alsnog op te lossen.

Dinsdag 28 november 2006 komt in Bloemendaal de manager van het postkantoor het pand binnen en schakelt, na de gebruikelijke inspectie, het alarm uit. Als hij de deur van het magazijn opent, hoort hij een harde knal. Een man heeft de achterdeur geforceerd en wurmt zich naar binnen. Als de manager even later het alarm weet aan te zetten, vlucht de dader naar buiten. Daar staat een tweede dader te wachten en samen gaan ze er op een blauwe scooter vandoor.

Leiden: Gewapende overval
Nijmegen: Verkrachting

Maandag 4 december 2006 wordt een medewerker van een bedrijf op het Centraal Station in Leiden overvallen. Dit bedrijf exploiteert restaurants en winkels op het station, die reizigers van eten en drinken voorzien. De overval en de dader zijn op bewakingsbeelden te zien.

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 december 2006 is in Nijmegen een 21-jarige vrouw verkracht. Het slachtoffer is uitgeweest en loopt van het centrum naar haar huis in Oud-West. Doordat de vrouw de oordopjes van haar discman in heeft, merkt ze op de Bloemendaalseweg haar belager pas op als hij van achteren haar mond dichtdrukt en zegt dat hij haar keel doorsnijdt als ze een kik geeft.