Tweede Kamer der Staten Generaal

Parlementair overleg koninkrijksrelaties

Parlementariƫrs van Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba ontmoeten elkaar op Aruba van dinsdag 9 januari tot en met vrijdag 12 januari 2007 tijdens het halfjaarlijkse Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties. De bijeenkomst vindt plaats in het kader van de samenwerking tussen de drie parlementen van het Koninkrijk.

Voorafgaand aan het overleg bezoeken de Kamerleden van donderdag 4 tot en met maandag 8 januari 2007 de eilanden van de Nederlandse Antillen. Zij spreken daar met de eilandsraden, maatschappelijke organisaties en bestuurders. Ook leggen zij een aantal werkbezoeken af.

Er wordt op Aruba onder meer gesproken over de uitvoering afspraken Slotverklaring, de staatkundige vernieuwing, het buitenlands beleid van het Koninkrijk en de rol van de Koninkrijkspartners daarin, het verbreden, verdiepen en internationaliseren van sport, kunst en cultuur en over naturalisatie (in brede zin).

Na afloop van het overleg wordt een slotverklaring opgesteld. Zodra deze beschikbaar is, zal de verklaring op www.tweedekamer.nl worden gepubliceerd.

De samenstelling van de Nederlandse delegatie is als volgt:

Eerste Kamerleden

- Prof.dr. E. Schuurman (CU)

- dhr. Hubertus A. Doek. (CDA)

- mw. Ing Yoe Tan mevr. (PvdA)

- J.J. van Heukelum (VVD)

Tweede Kamerleden

- dhr. Willibrord I.I. van Beek Delegatieleider (VVD)
- dhr. Bastiaan J. van Bochove (CDA)

- mw.Sterk, W.R.C. (CDA)

- dhr. John A.W.J. Leerdam (PvdA)

- dhr.Weekers, F. (VVD)

- mw.Van Gent, I (GroenLinks)

- Ortega (CU)

Griffiers

- mw. E.C. (Eliane)Janssen (Eerste Kamer)

- mw. C.T.M. (Michele) Franke (Tweede Kamer)

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Stafafdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen van de Eerste Kamer der Staten-Generaal en de Stafdienst Voorlichting van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Voorlichting en Externe betrekkingen Eerste Kamer: Tel. 070?312 9255. Voorlichting Tweede Kamer: Tel. 070-318 3040.