Gouden Bouillonblokje voor Brienen aan de Maas
Maandag 8 januari 2007
AMSTERDAM, 20070108 -- Op de Wine Professional in Amsterdam wordt maandag 8 januari 2007 om 14.00 uur het Gouden Bouillonblokje 2007 uitgereikt aan Marja en René Brienen van Restaurant Brienen aan de Maas in Well bij Venray in Limburg.
Het Gouden Bouillonblokje krijgt een collega uit de vaderlandse gastronomie opgespeld, wanneer die ondanks de forse tegenwind het roer recht heeft weten te houden. De eerste drie winnaars Jannis Brevet, John Vincke en Edwin Kats waren daarvan goede voorbeelden.
Marja en René van Brienen zijn hun terechte opvolgers. Ze overleefden een faillissement bij hun Kasteeltje Hattem in Roermond. Dat is een zwaar proces, vooral omdat je helemaal niets meer mag ondernemen. De Brienens zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben in die tijd veel collega's een handje geholpen. Bij de Lindenhof in Giethoorn, Inter Scaldes in Kruiningen, de Blaosbalg in Wahlwiller en Het Hof van Deurne kunnen ze daar over meepraten.
Dankzij hun positieve instelling en met hulp van vrienden en welwillende schuldeisers zijn ze uit de puinhopen geklommen en hebben nu in Well alles weer op de rails. Brienen aan de Maas glimt van de warme gastvrijheid. De keuken van René is als vanouds super en door Michelin beloond met een ster en Marja is als gastvrouw een van de toppers van ons land. Het stof is gaan liggen en we hebben er een puike eetgelegenheid aan overgehouden.
www.brienenaandemaas.nl
Gestaag timmert cultureel gastronomisch magazine Bouillon aan haar reputatie. Het aantal abonnees groeit dagelijks en de reacties bij iedere nieuwe editie zijn lovend. Er is ook geen tweede culinaire uitgave zoals Bouillon. Terwijl de markt volgepropt wordt met veel op elkaar lijkende eettijdschriften, zoekt de redactie van Bouillon altijd naar aparte en ook kritische invalshoeken en plaatst ons eten en drinken in een bredere context. Eten en drinken is cultuur en vanuit die instap komen literatuur, beeldende kunst, geschiedenis, filosofie en kunstzinnige fotografie telkens op een heel eigen manier aan de orde. Natuurlijk valt het spotlicht ook op ambachtelijke producenten en hun producten en allicht komt de nationale en internationale topchef ruim aan het woord. Goed idee, zo'n abonnement op Bouillon.
www.bouillonmagazine.nl