Gemeente Utrecht

Utrecht, 29 december 2006
Sw/155

Herinrichting Van der Pekstraat en Hanrathstraat

Enige tijd terug is de riolering in de Van der Pekstraat en in de Hanrathstraat vervangen. Naast de vervanging van het hoofdriool zijn destijds de huisaansluitingen vernieuwd. Na deze werkzaamheden zou de definitieve bestrating nog worden aangebracht. Vanaf 8 januari wordt de herinrichting van deze straten uitgevoerd.

De huidige verkeerssituatie blijft gehandhaafd. De herinrichting bestaat uit het versmallen van de trottoirs. Dit wordt gedaan om het parkeren op het trottoir, wat nu regelmatig gebeurt, tegen te gaan. Door het versmallen van het trottoir kunnen er nu langsparkeervakken worden aangebracht aan beide zijden van de Van der Pekstraat en de Hanrathstraat. Langsparkeervakken zijn parkeerplaatsen die parallel langs de rijweg liggen. De rijweg wordt herbestraat van de huidige gebakken klinkers die er nu liggen. De parkeervakken worden aangelegd van zwart betonsteen. Het grasveldje aan de Van Hanrathstraat wordt tegelijkertijd met de werkzaamheden, op verzoek van omwonenden, ook heringericht.

Eerst wordt de Van der Pekstraat heringericht, dit duurt ongeveer zes weken. Hierna werkt de gemeente verder aan de Hanrathstraat. Ook deze werkzaamheden duren ongeveer zes weken. Tijdens de uitvoering worden de straten in fasen afgezet. Hierdoor is doorgaand verkeer gestremd. Voetgangers kunnen van het trottoir gebruik maken. Fietsers kunnen, lopend, ook gebruik maken van het trottoir.


Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Communicatiebureau Stadswerken, gemeente Utrecht, telefoon: 030 - 286 40 98.


---- --