UITNODIGING
PERSBIJEENKOMSTEN HORECAVA 2007
Kooktrends, wedstrijden voor horecaprofessionals en zorginstellingen, pittige debatten met hoteliers en restauranteigenaren, workshops voor bartenders, innovatieve producten en economisch nieuws: het is allemaal te zien op de komende Horecava. Graag nodigen wij u uit voor twee persbijeenkomsten:
Persbriefing: Horecabranche in 2006 en toekomst
Maandag 8 januari van 9.30 - 10.15 uur in de perskamer Europacomplex
Een evaluatie van het afgelopen jaar en een vooruitblik op het nieuwe horecaseizoen.
Jeu Claes, directeur Koninklijk Horeca Nederland geeft inzicht in de trends en economische ontwikkelingen binnen de horecabranche. Bovendien geeft mevrouw Joke van der Wijngaart, beursmanager Horecava, tijdens dit persontbijt een overzicht van het nieuws op de beursvloer.
Officiële opening Horecava door Burgemeester Cohen
Maandag 8 januari van 10.15 - 11.15 uur op HorecavArena
· Mr. Job Cohen, Burgemeester van Amsterdam, opent de Horecava 2007. Amsterdam introduceert als eerste Nederlandse gemeente het project Horeca1. Hiermee kunnen startende horecaondernemers in één keer, bij 1 loket, alle benodigde vergunningen aanvragen. Ook andere gemeenten gaan zo het ondernemersklimaat aantrekkelijker maken voor startende horecaondernemers.
· Daarna presenteert drs. André Kleinmeulman, inspecteur-generaal Voedsel en Waren Autoriteit ook een nieuw initiatief voor horecaondernemers. Hij vertelt hoe het toezicht in de horeca beter wordt door meer samen te werken. Bij de goede bedrijven komen er nog maximaal twee controles per jaar. Kortom: minder, beter en duidelijker toezicht.
· -Aansluitend vindt de bekendmaking plaats van de Horecava Innovation Award, de prijs voor de beste innovatie voor de branche. Zestien bijzondere producten zijn genomineerd waaronder een servies met afrekensysteem, een theebloem, een droger waar je natte handen in moet stoppen en een tafel met bestelscherm.
Het volledige dagprogramma van Horecava 2007 is te vinden in de digitale perskamer op
Moleculaire Mixologie 13.00 - 14.00 uur op HorecavArena
Stefan van Sprang, chef-kok Restaurant Blaauw mixt futuristische cocktails met de principes van het laboratoriumkoken.
Persfaciliteiten tijdens de beurs
Tijdens deze Horecava (van 8 tot en met 11 januari in Amsterdam RAI) is de perskamer Europahal geopend. Op vertoon van een perslegitimatie ontvangt u een persbadge die toegang geeft tot Horecava, de gelijktijdig gehouden Wine Professional en alle activiteiten. Voor de twee persbijeenkomsten kunt u zich per e-mail aanmelden bij
Voor vragen omtrent Horecava 2007 kunt u contact opnemen met Amsterdam RAI, afdeling Press & PR, Anita Kanters, telefoon: 020-5491212. Ook vindt u meer informatie op
Amsterdam RAI