Ingezonden persbericht


Het lekkerste én het gezondste broodje komen uit Delft! Ewout de Bruin van Café Diner Vlaanderen maakt lekkerste broodje van Nederland (Horeca)

AMSTERDAM, 8 januari 2007 - Tijdens de 51ste HORECAVA is voor de 24e keer de vakwedstrijd 'Het Lekkerste Broodje van Nederland' gehouden. De vakwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven. Ewout de Bruin van Café Diner Vlaanderen te Delft maakte volgens de enthousiaste jury met 'Mangaire Delicato' de lekkerste creatie in de categorie Horeca. Ewout de Bruin ging er ook van door met de prijs voor het 'Gezondste Broodje', die voor de tweede keer werd uitgereikt door het Voedingscentrum. Uit handen van Joop Braakhekke, Kookgek en eigenaar van En Pluche & Le Garage, ontving Ewout de beker en een mini-cruise naar Newcastle voor twee personen. Cees Putters, directeur van de Amsterdamse vestiging van HANOS internationale groothandel en hoofdsponsor van de lekkerste wedstrijden gaf aan Ewout de Bruin de prestigieuze HANOS wisselbokaal.

Na de voorrondes, waar in totaal zo'n 50 personen aan hebben deelgenomen, waren er nog 12 finalisten overgebleven en de winnaar van vorig jaar. Volgens de jury was het niveau van de creaties dit jaar ook bijzonder hoog.

De deskundige jury bestond dit jaar uit:

. Maarten Colijn, Sectorvoorzitter Fastfood- en IJsbedrijven Koninklijk Horeca Nederland (juryvoorzitter)
. Willem Kool, hoofdredacteur Stan Huygens Journaal (Telegraaf)
. Joop Braakhekke, eigenaar restaurant 'Le Garage' en 'En Pluche'
. Yvonne van Sluys, directeur Voedingscentrum
. Marlies Batelaan, culinair redacteur Libelle
. Feikje de Jager, mede-eigenaar Hajee-restaurants
. Mariëlle Witjes, marketing manager HANOS

De tweede plaats werd ingenomen door Lindsey Beck van Kleyweg's Stads-Koffyhuis te Delft met de creatie 'Take Time'. Derde werd Margret Meulink van Restaurant Hema te Almelo met haar creatie 'Hollandse Kost'. De winnaars van de tweede en derde prijs ontvingen tevens een 'Lekkerste' cheque ter waarde van resp. E200 en E100 uit handen van Joop Braakhekke. De winnaars kunnen deze cheque besteden in een van de twee restaurants van Braakhekke, Le Garage of En Pluche.

Sven de Nijs, werkzaam bij Restaurant Efteling won de sponsorprijs van Lebo Kaas met zijn 'Hart Broodje'. Monique Smit van HMS Host Schiphol in Hoofddorp won de sponsorprijs van Diversi Foods met haar creatie 'Panne Per Domani'. Café Diner Vlaanderen viel nogmaals in de prijzen, want Erwin van Oosten van Café Diner Vlaanderen won met zijn creatie 'Zwaardfeest' de sponsorprijs van Koppert Cress.
|                                                                    |
|Noot voor de redactie -