Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 8 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 08-01-2007

Met onder meer: sluipverkeer, doorrijders in beeld en huiselijk geweld

Huiselijk geweld

Zaandam, zondag 7 januari 2007, 21:34 uur.

De politie heeft een 29-jarige man uit Zaandam aangehouden omdat hij wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld. De man zou zijn 27-jarige vrouw tijdens een ruzie tegen een tafeltje hebben gegooid of geslagen. De vrouw werd met vermoedelijk hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De twee kinderen van het echtpaar, die getuigen waren van het geweld, werden door familie opgevangen. De verdachte werd ingesloten.

Vrouw steekt buurman

Purmerend, zondag 7 januari 2007, 22:21 uur.

Een 43-jarige vrouw is door de politie bij haar woning op de Pampusstraat aangehouden omdat zij wordt verdacht van mishandeling van haar buurman en haar vriend. De man had gemerkt dat er bij zijn buren een pittige ruzie aan de gang was en probeerde daarin te bemiddelen. Daarbij zou hij door zijn buurvrouw met een mes zijn gestoken. De vriend van de vrouw verklaarde dat hij door haar met een schaar was gestoken. Beide mannen raakten licht gewond. Mes en schaar werden in beslag genomen en de Purmerendse werd ingesloten.

Man 'onwel'

Purmerend, maandag 8 januari 2007, 00:37 uur.

In een horecagelegenheid aan de Koemarkt was een 35-jarige Purmerender 'onwel' geworden. Men had de man op het biljart gelegd waar de politie hem aantrof. Omdat de man niet aanspreekbaar was en er behalve veel alcohol ook mogelijk drugsgebruik in het spel was werd een ambulance geregeld die de man meenam naar het ziekenhuis.

Kluis weg

Zaandam, maandag 8 januari 2007, 04:23 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een kantoorpand van een supermarktconcern aan de Hoofdtocht. Een raam werd geforceerd en uit het kantoor van het bedrijfsrestaurant werd een kluis weg genomen. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen zondagavond half tien en maandagochtend tien voor half vijf. Forensische Opsporing gaat de sporen van de inbraak onderzoeken.

Sluipverkeer

Den Ilp, maandag 8 januari 2006, 11:01 uur.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 38-jarige inwoner van Den Ilp. Ter hoogte van Den Ilp 170a staat een camera die registreert welke voertuigen de geslotenverklaring negeren. Om sluipverkeer te weren mogen motorrijtuigen op meer dan twee wielen tussen vier en zeven uur in de middag niet in de richting van Purmerend rijden. Een en ander wordt met verbods- en waarschuwingsborden genoegzaam duidelijk gemaakt. Automobilisten die zonder ontheffing toch doorrijden gaan op de foto en krijgen een bekeuring van 45 euro thuisgestuurd. Omdat er bestuurders zijn die de camera proberen te bedotten wordt er regelmatig door de politie gecontroleerd. De bewoner van Den Ilp die vandaag werd betrapt keerde zijn auto vlak voor de camera en reed er vervolgens achteruit voorbij. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor beletten of belemmeren van de opsporing. Soms wordt ook een achterklep opengezet of een kenteken afgeplakt. Deze handelingen worden aangemerkt als misdrijven en de politie maakt in deze gevallen proces-verbaal op. Justitie bepaalt de hoogte van de boete (die heel wat hoger is dan 45 euro) en de betrokkene krijgt een strafblad.

Verlichtingsproject

Zaanstreek-Waterland

Het eerste deel van het verlichtingsproject, waarin de politie extra aandacht heeft voor fiets- en bromfietsverlichting, is achter de rug. Na de start op 20 november 2006 werden in de gehele regio 514 bekeuringen uitgeschreven voor fietsers en bromfietsers die zonder- of met gebrekkige verlichting reden. Er werden staande, maar ook rijdende, controles gehouden. Voordat de controles van start gingen werden zogenaamde nulmetingen gehouden. Hieruit bleek dat de verlichting van ongeveer 1/3 van de brom- fietsers niet aan de eisen voldeed. De bedoeling van het verlichtingsproject is aanmerkelijk meer deugdelijke verlichting bij de 'zwakke' verkeersdeelnemers. Na het tweede deel van het project, dat doorloopt tot februari, wordt een eindmeting gedaan om te kijken in hoeverre de controles effect hebben gehad.

Doorrijders benzinestations in beeld

Landsmeer-Oostzaan, maandag 8 januari 2006

De politie van het wijkteam Landsmeer-Oostzaan gaat automobilisten die na het tanken doorrijden zonder te betalen harder aanpakken. In samenwerking met drie tankstations aan de snelweg in Oostzaan en Landsmeer zullen foto's van benzinedieven aan het publiek bekend worden gemaakt via het wekelijkse opsporingsprogramma Ter Plaatse van TV Noord-Holland en de bijbehorende website van het programma. Ter Plaatse tv en website zullen naast de bestaande opsporingsmiddelen worden ingezet. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van het tanken zonder te betalen plaatsvindt door bestuurders van auto's met gestolen kentekenplaten. Dat is ook de groep die de politie gaat aanpakken. Doorrijders met een eigen kenteken worden door de pomphouders zelf achterhaald via de camerabeelden en het kenteken. Naam en adres van de eigenaars worden vervolgens doorgegeven aan de deurwaarder. In eerste instantie zullen alleen benzinedieven worden getoond van de drie bij het project betrokken pompstations. Afhankelijk van de resultaten zal het aantal betrokken benzinestations worden uitgebreid.