De lotto

Rotterdamse wint gratis Lotto Jackpot van EUR 6.400.000

Rijswijk, 8 januari 2007

Een 38-jarige vrouw uit Rotterdam Zuid heeft afgelopen zaterdag de Lotto Jackpot van EUR 6.400.000 gewonnen. Ze won met de zes getallen 5,7,12,14, 28 en 44 en de Jackpotkleur blauw. De vrouw kocht een actie Weeklot waarmee ze gratis meespeelde met de Lotto-trekking op zaterdag. Deze gratis trekking heeft haar multi-miljonair gemaakt. De winnares is zo overdonderd met haar prijs dat ze rustig de tijd wil nemen om te bedenken wat ze met het gewonnen bedrag gaat doen. '2006 was al een fantastisch jaar met de vele winnaars, een mooiere start voor 2007 hadden we niet kunnen bedenken', aldus Wim van den Assem, Algemeen Directeur van De Lotto.' Het winnende Lot heeft de Rotterdamse gekocht bij Tabac & Gifts La Luna, Oude Watering 196, Rotterdam.

Veel hoofdprijzen vallen in Rotterdam
De laatste tijd zijn er veel hoofd- en Jackpotprijzen van De Lotto in de stad Rotterdam gevallen. Op 18 november viel de Jackpotprijs van EUR 4.300.000 in de wijk Delfshaven. Naar de winnaar was een grote zoekactie gestart, omdat hij zes weken op zich liet wachten, voordat hij zich bij De Lotto meldde. Op 23 december viel de Jackpot van de Toto Millions League, ook een product van De Lotto. De Jackpot van meer dan EUR 430.000 werd gedeeld door 3 winnaars, waaronder een Rotterdammer. Vorige week zaterdag viel de hoofdprijs van EUR 1.000.000 met de Lotto-trekking op een Lot verkocht in de Rotterdamse wijk Spangen. Deze winnaar heeft zich tot op heden nog niet gemeld.

Ruim 63 miljoen voor Goede Doelen De Lotto is de overkoepelende organisatie van de producten Lotto, Krasloten en Toto. De opbrengsten van De Lotto komen na aftrek van het vele prijzengeld, ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2005 meer dan EUR 63 miljoen af aan deze Goede Doelen. Van dit bedrag gaat ruim EUR 45 miljoen naar NOC NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 46 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.


---


Noot voor de redactie,