Ingezonden persbericht



1cc68fa.jpg

Persbericht

Den Haag, 8 januari 2007

Voor één dag circusartiest
Stichting Pure Inspiratie organiseert circusdag voor 150 wees- en pleegkinderen

Vrijdag 5 januari organiseerde Stichting Pure Inspiratie op de Schatberg in Sevenum een circusdag voor 150 wees- en pleegkinderen van 4 tot 16 jaar. Kinderen die op jonge leeftijd al hun stabiele basis in hun leven verliezen krijgen de kans om één dag alle zorgen te vergeten en volledig te genieten van een circusdag die speciaal voor hen is georganiseerd. Stralende koppies en een bijzondere hereniging van broer en zus maakten deze dag tot een onvergetelijke gebeurtenis voor alle betrokkenen.


1cc6989.JPG

Groepsfoto stichting Pure Inspiratie

Wat onwennig komen de eerste kinderen binnendruppelen op de locatie die helemaal is omgetoverd tot een circuspiste. Rapper Jes-R doet het openingswoord door middel van een videoboodschap. Hij wenst de kinderen veel succes en vooral veel plezier op deze dag. Onder leiding van echte circusartiesten en vele vrijwilligers leren de kinderen allerlei circustechnieken.

Ze kunnen kiezen tussen ballopen, koorddansen, streetdance, jongleren, djembé en nog veel meer. Vervolgens kiezen ze hun favoriete onderdeel om samen met andere kinderen een circusnummer voor te bereiden, die ze voor het hooggeëerde publiek mogen opvoeren.

Tussen de middag een lunch met friet en frikadellen! En 's middags mogen ze hun eigen act ten uitvoer brengen. De kinderen glunderen als ze geschminkt en verkleed worden. Vooral twee kleintjes die elkaar in de armen sluiten. Het blijken broer en zus, ieder geplaatst in een apart pleeggezin. De circusdag brengt hen weer even bij elkaar. De wat grotere kinderen van 15 en 16 jaar die eerst wat afwachtend waren staan nu vooraan voor het maken van een groepsfoto.


1cc6a97.jpg

De voorstelling: kinderen geven een voorstelling op minifietsen en éénwielfietsen

De circusdag is een initiatief van Stichting Pure Inspiratie. Een stichting die is voortgekomen uit een cursus van Corinor. De cursus heeft tot doel persoonlijk leiderschap naar boven te halen. Een paar maanden geleden kregen cursisten de opdracht om het verschil te maken voor de medemens. Dat resulteerde in een circusdag voor wees- en pleegkinderen. "Ik was zelf verbaasd wat mogelijk is met 27 mensen en 100% inzet." aldus Marina Saarloos, lid van Stichting Pure Inspiratie. "Niet alles ging zonder slag of stoot. Met een duidelijk doel in zicht en met ongekende motivatie hebben wij dit mogelijk kunnen maken. En kijk nou naar dit eindresultaat, 150 stralende kindergezichtjes!" De dag werd mogelijk gemaakt dankzij vele sponsors en uiteraard de inzet van de vrijwilligers. Reeds op de eerste dag van haar bestaan bracht de stichting in 90 minuten tijd genoeg geld bij elkaar voor de realisatie van de dag.

De dag wordt afgesloten met een goody bag vol snoep, fruit en cadeautjes. Het grootste compliment komt van één van de kinderen die vraagt "wanneer mogen we weer komen?".

Einde bericht

Voor de redactie:
Neem voor meer informatie en hoge resolutie beeldmateriaal contact op met: Marina Saarloos
E. marina@openyourmind.nl
T. 06 450 48 669

Stichting Pure Inspiratie
www.pureinspiratie.nl