Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (8/1)

TILBURG, 8 januari 2007

Mannen aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.05 uur op de Nazarethstraat een 32-jarige man uit Goirle met toestemming van de officier van justitie ter zake huiselijk geweld aangehouden. De verdachte werd ingesloten.

De verdachte was gisteravond rond 22.00 uur naar de woning van zijn schoonouders gegaan alwaar zijn 32-jarige echtgenote sinds de aanvraag voor de scheiding verblijft. In de woning ontstond ruzie waarbij de vrouw met kracht tegen haar gelaat werd geslagen waardoor ze op de grond viel. De agenten zagen dat het slachtoffer een opgezwollen kin en enkele schaafwonden op haar linkerelleboog had. Vervolgens gooide de verdachte een rolstoel die in de hal stond tegen een muur aan. Ook sloeg hij een lijst kapot die aan de muur hing. Vandaag is verdachte verhoord. Hij ontkende zijn vrouw geslagen te hebben, volgens hem was het bij duwen gebleven.

TILBURG: De politie heeft vannacht in de wijk Dalem Noord (Reeshof) een 44-jarige Rotterdammer aangehouden die in de woning zijn 36-jarige huisgenote had mishandeld.

Het slachtoffer verklaart dat de man vanwege zijn werk in deze regio regelmatig bij haar de nacht doorbrengt. Vannacht was de verdachte kennelijk onder invloed van alcohol. Hij begon ruzie te maken over de sigaretten en werd direct agressief. Hij pakte haar bij haar keel en kneep deze dicht waardoor ze geen lucht meer kreeg. Ze begon te spartelen waarna hij haar uiteindelijk losliet. Het slachtoffer vluchtte naar buiten en belde de politie die de verdachte heeft aangehouden. Hij is ingesloten. Het slachtoffer heeft striemen in haar nek en een branderig en pijnlijk gevoel in haar keel.

Vier gedupeerden door diefstallen uit kluisjes

GOIRLE: De politie heeft gisteravond een onderzoek ingesteld in een sportcomplex aan de Schietberg Daar waren vier gasten gedupeerd doordat spullen uit hun kluisjes waren gestolen. Een van de kluisjes was open gebroken. De andere drie kluisjes werden kennelijk op andere wijze geopend, daar er geen verbrekingen waren. Er zijn portemonnees, pasjes, rijbewijzen en mobiele telefoons gestolen. De politie neemt aangiftes op van de gedupeerden.

Tilburger aangehouden op onverzekerde bromfiets

TILBURG: De politie heeft zondagavond op het Piusplein een 23-jarige Tilburger aangehouden die zonder helm op een bromfiets reed. Bij nadere controle bleek dat de bromfiets niet verzekerd was. Ook had de bromfietser geen identiteitsbewijs bij zich. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een poosje kwam een vriend van de verdachte een reisdocument brengen waaruit zijn identiteit bleek. Hij is daarna in vrijheid gesteld. Voor de drie gepleegde overtredingen heeft hij een bekeuring gekregen.

Auto gestolen bij insluiping

TILBURG: Bij een woninginbraak aan de Raamsdonkstraat hebben de dieven met behulp van de sleutels een personenauto, een beige Ford Mondeo met het kenteken 99-SX-XG, gestolen die naast het huis geparkeerd stond. De diefstal werd vanmorgen vroeg ontdekt. De dieven hebben op onbekende wijze de woning kunnen betreden vermoedelijk door insluiping en gebruikmaking van een valse sleutel. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde bewoner opgenomen.

Man voor openstaande geldboetes aangehouden

TILBURG: Een melding van een verkeerd geparkeerde personenauto heeft de politie vanmorgen op het spoor gezet van een man die nog gesignaleerd stond vanwege een openstaande geldboete. De auto stond geparkeerd op de Rubinsteinstraat Bij navraag bleek dat de 41-jarige bestuurder uit Leiderdorp nog twee geldboetes voor een bedrag van 356 euro had openstaan. Hij heeft het openstaande geldbedrag aan het bureau voldaan.

26 bekeuringen tijdens verkeerscontrole Tilburg Binnenstad.

TILBURG: De politie van het team Tilburg Binnenstad heeft zondagmiddag een verkeerscontrole gehouden op achtereenvolgens de Nieuwe Bosscheweg en de Ringbaan Oost. Daarbij werden 26 bekeuringen uitgedeeld. Ook werd een automobilist betrapt die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Tevens werd een man aangehouden die nog gesignaleerd stond. De bestuurders kregen een kaartje met daarop een opgestoken duim en de slogan Goed gedaan als alles in orde was. Met deze controles probeert de politie de veiligheid in het verkeer te bevorderen.


1 x rijden onder invloed van alcohol (87 bestuurders geblazen)
1 x rijden zonder geldig rijbewijs
8 x maximum snelheid

1 x helm
6 x rijbewijs of kentekenbewijs op 1^e vordering niet kunnen tonen
1 x geen kenteken op bromfiets

2 x niet dragen autogordels

2 x Negeren rode verkeerslicht

2 x auto niet verzekerd

1 x APK keuring vervallen

1 x gebruik busbaan

Politie houdt alcoholcontrole

TILBURG: Bij een alcoholcontrole gistermiddag op de Burgemeester Bechtweg is een 47-jarige vrouw uit Kaatsheuvel betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw blies 860 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. De automobiliste heeft haar rijbewijs moeten inleveren. Ze had naar eigen zeggen slechts één glas witte wijn gedronken voordat ze in de auto stapte, het hoge alcoholpromillage kon zij niet verklaren. Er werden 763 bestuurders aan een blaasproef onderworpen. Naast de Kaatsheuvelse was er nog een overtreder met 345 ugl.

Auteur: Willem van Hooijdonk