Gemeente Lansingerland


Burgemeester heet inwoners welkom via tv

Waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn heet alle inwoners van de nieuwe gemeente welkom via de televisie. Dat gebeurt in de film `Veel geluk Lansingerland', die vanaf deze week tot en met eind januari te zien is op 3B-TV. Dat is het kanaal waarop de lokale omroep 3B-Lokaal via de kabel zijn actuele teksttelevisie uitzendt.

De film is een initiatief van WENS Media, het Berkelse reclamebureau van Saskia Sterkenburg en Willem Pepermans, in samenwerking met de lokale omroep. Voor burgemeester Eenhoorn was het een unieke gelegenheid om zich bijna persoonlijk te wenden tot elke inwoner. Hij reageerde dan ook onmiddellijk positief op het verzoek van de omroep en de makers van de film om hier aan mee te werken.

Gedeputeerde Erik van Heijningen van de provincie Zuid-Holland en vertegenwoordigers van acht grote organisaties in de regio wensen de gemeente en inwoners geluk in de bijna zeven minuten durende film. Maar ook medewerkers uit onder meer het verenigingsleven geven op originele wijze blijk van hun vreugde over de totstandkoming van hun nieuwe gemeente. Verder zijn er volop fraaie beelden te zien van de drie voormalige gemeenten waaruit Lansingerland is opgebouwd: Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk.

De film ging dinsdagavond 2 januari in première tijdens de eerste zitting van de nieuwe gemeenteraad. De raadsleden en de volle publieke tribune lieten een ovationeel applaus horen als blijk van waardering voor de film.www.3btv.nl

De vertoning op televisie is mogelijk doordat 3B-Lokaal nieuwe software heeft geïnstalleerd voor het uitzenden van onder meer langere films op 3B-TV. Sinds begin december bereikt die zender alle kernen van Lansingerland. Als laatste werd Bergschenhoek (kanaal 26, frequentie 511,25 Mhz) aangesloten op het tekstkanaal, waarop dagelijks het laatste nieuws te lezen is uit de hele gemeente. In Berkel is 3B-TV te vinden op kanaal 67+ (freq. 840 Mhz), in Bleiswijk op kanaal 37- (freq. 596.25). Nadere informatie over het vinden van de zender en de installatie ervan is te vinden op