Politie Groningen

Maandag 8 januari 2007

Provincie Groningen, 08-01-2007

Groningen: Stadjer gewond bij eenzijdig ongeval

Een 39-jarige vrouw uit Groningen is zondagmiddag op de Plataanlaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer raakte door onbekende reden in een slip en botste vervolgens tegen een mast, die in de middenberm staat. Het slachtoffer werd met diverse kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de vrouw werd zwaar beschadigd afgevoerd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: snorfietser gewond bij botsing

Een 20-jarige vrouw uit Groningen is zondagavond op de Lichtboei gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw verleende met haar snorfiets geen voorrang aan een 37-jarige automobilist uit Groningen. Door de botsing raakte de vrouw gewond. Zij werd met een wond aan de kin naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Ten Boer: gevaarlijk rijgedrag

Een 23-jarige automobilist uit Almere is zondagavond bekeurd vanwege gevaarlijk rijgedrag. De automobilist wilde op de N360 bij Eenum een agent in burgerauto inhalen op het moment dat er een tegenligger aan kwam rijden. De agent moest handelend optreden om een aanrijding tussen de 23-jarige automobilist en de tegenligger te voorkomen. Direct daarna reed de man uit Almere met hoge snelheid richting Ten Boer. In Ten Boer wist de agent de man langs de kant van de weg te zetten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de automobilist.

Appingedam: diverse verkeersovertredingen

De politie heeft zondagavond een 19-jarige automobilist uit Appingedam in zijn woonplaats aangehouden voor enkele verkeersovertredingen. De man reed met een snelheid van 113 km/u over de N360, waarbij 80 km/u is toegestaan. Bij een inhaalactie reed de man over een verdrijvingsvlak en een doorgetrokken streep. De Damster krijgt een bekeuring voor de overtredingen.

Wildervank: nekklachten na aanrijding

Bij een verkeersongeval op de kruising Van Delftstraat Mercuriuslaan in Wildervank is een 50-jarige automobiliste uit diezelfde plaats gewond geraakt. De vrouw kreeg geen voorrang van een 37-jarige taxichauffeuse uit Oude Pekela. Na de aanrijding raakte de taxi een geparkeerde auto die daarbij ook beschadigd raakte. De automobiliste uit Wildervank is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht.

Sappemeer: vrachtwagen gestolen

Op een bedrijfsterrein aan de Vosholen in Sappemeer is tussen vrijdagnacht en zondagmorgen een vrachtwagen gestolen. De dader(s) wist/wisten de zogenaamde containervrachtwagen van het terrein te rijden door een hek te rammen. De politie is een onderzoek begonnen.

Den Andel: fietsster gewond na val

Een 59-jarige inwoonster van Westernieland is zaterdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Oude Dijk in Den Andel. De vrouw reed op haar fiets met hulpmotor toen ze door nog onbekende oorzaak in de berm terecht kwam. Ze verloor daardoor de controle over haar fiets en kwam ten val. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 425, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ulrum, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 630, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.