Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Chris Timmermans
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( 7 januari 2007
Opmerkingen ( geen

Heerlen: Hennepplantage in uitgegraven kruipruimte

Na een tip via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie afgelopen vrijdag in een woning aan de Fossielenerf in Heerlen een hennepplantage aangetroffen in de voormalige kruipruimte.

Door het uitdiepen van de kruipruimte was een soort van kelderruimte ontstaan met een hoogte van ongeveer twee meter. In deze ruimte had de 37-jarige bewoner van het pand een hennepplantage ingericht, waarin ongeveer 550 hennepplanten stonden. Een tweede eveneens 37-jarige man, die even later ter plaatse kwam, werd net als de bewoner aangehouden. Beide personen gaven toe dat zij verantwoordelijk waren voor de inrichting van de hennepplantage. Omdat er op illegale wijze stroom werd gebruikt, heeft Energiebedrijf Essent inmiddels de stroom afgesloten en zal er aangifte worden gedaan van diefstal van stroom.

Heerlen: Handgranaat aangetroffen in woning

In een woning aan de Vignonstraat in Heerlen heeft de politie zaterdag rond 10:45 uur een handgranaat aangetroffen. De politie was de woning binnengegaan, omdat zij over informatie beschikte dat de bewoner in het bezit zou zijn van een vuurwapen.

Op een stoel in de woonkamer werd na binnenkomst een handgranaat aangetroffen. Hierop werd meteen contact gezocht met het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht (EOCKL), die enige tijd later de handgranaat uit de woning wist te verwijderen. Vervolgens onderzocht de politie de rest van de woning en trof in de woning en in de tuin een aantal patronen en patroonhulzen aan.
De 44-jarige bewoner van het pand werd later aangehouden toen hij bij zijn woning arriveerde. Toen de politie daarop de woning van een bekende van de man doorzocht aan de Kakertseweg in Landgraaf, werd in de brandgang een vuurwapen aangetroffen. De politie wist de wapens op het spoor te komen in het kader van een project van de districtsrecherche van Heerlen, die al geruime tijd investeert op het traceren van wapens.

Maastricht: Harddrugs in woning gevonden

In een woning aan de Halvemaanstraat in Maasticht heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag meer dan 370 gram aan harddrugs aangetroffen.

Een 22-jarige man uit Utrecht, die op het moment dat de politie bij de woning arriveerde de tuin invluchtte, kon in een aangrenzende tuin worden aangehouden. De man bleek een fors geldbedrag en enkele mobiele telefoontoestellen bij zich te hebben. Twee andere mannen die ook in de woning aanwezig waren, wisten aan de politie te ontkomen. De 42-jarige bewoonster van het pand bleek zelf niet aanwezig te zijn.

Puth: Diefstal van tractor met grondfrees

Uit een loods van een hoveniersbedrijf aan de Kempkensweg in Puth is afgelopen vrijdagmiddag een kleine tractor met grondfrees gestolen.

De onbekende dader(s) is/zijn er vervolgens met de tractor vandoor gegaan via de tuin die aan de achterzijde van de loods ligt. In het aangrenzende weiland trof de politie nog sporen aan van de tractor, die vermoedelijk via een veldweg in de richting van Daniken is verdwenen. De politie onderzoekt de zaak en vraagt eventuele getuigen contact op te nemen via het telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

---- --