Politie Gelderland-Midden

Ongevallen in het verkeer

Publicatiedatum: 7-1-2007 10:29:00

Voorthuizen - Een 18-jarige automobilist uit Terschuur is zaterdagmiddag met zijn auto in een sloot terechtgekomen. De man reed over de Apeldoornsestraat in Voorthuizen, gaande in de richting van Voorthuizen. Op een gegeven moment wilde hij de voor hem rijdende persoon inhalen, maar moest remmen omdat een tegenligger hem naderde. Hierdoor verloor hij de controle over het voertuig en reed hij een sloot in. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Stroe - Een 41-jarige Amsterdammer reed zaterdagavond over de A1, komende uit de richting van Apeldoorn. Nabij Stroe wilde hij een andere auto inhalen. Hij zou daarbij door een plas water hebben gereden en vervolgens zou zijn auto in een slip zijn geraakt. Het voertuig botste tegen de middengeleider. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhoudingen na vernielingen

Publicatiedatum: 7-1-2007 10:28:41

Ede - Een 32-jarige Wageninger is zaterdagmorgen aangehouden nabij een winkel in de Edese wijk de Klaphek. Hij zou daar onenigheid hebben gehad met het winkelpersoneel en bij het verlaten van de winkel hard de deur hebben dicht gedaan. Hierdoor ontstond schade aan de bovenzijde van de deur. De politie werd er bijgehaald en de man werd aangehouden.
Ede - Een 42-jarige Wageninger is zaterdagmiddag aangehouden in een woning in de wijk Maandereng in Ede. De man zou een ruit van een deur hebben vernield. Agenten kwamen ter plaatse. Enkele malen vorderden zij de man uit de woning te komen. Hieraan werd geen gehoor gegeven, waarna de agenten de woning ingingen en de Wageninger aanhielden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gewonden in het verkeer

Publicatiedatum: 7-1-2007 10:28:19

Ede - Een 37-jarige Nijmegenaar raakte in de nacht van zaterdag op zondag gewond in Ede. De man zat als passagier in een auto die bestuurd werd door een 29-jarige Nijmeegse. De twee reden over de A12 nabij Ede, gaande in de richting van de A50. De vrouw had niet voortdurend het voertuig onder controle en in een toegangsbocht naar de A50 slipte de auto en kwam het in de linkerberm terecht. Hierbij zou de Nijmegenaar nog onbekend letsel hebben opgelopen. Hij is voor medische controle overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem.
Barneveld - Een 65-jarige fietser uit Barneveld moest vrijdagmorgen voor medische controle en behandeling naar het ziekenhuis in Amersfoort. De man was die morgen gewond geraakt (vermoedelijk aan zijn heup) nadat hij betrokken was geweest bij een aanrijding op de kruising Bouwheerstraat/Churchillstraat/Amersfoortsestraat in Barneveld. De fietser kwam daar in botsing met een door een 47-jarige inwoner van Veenendaal bestuurde wagen. Het is nog onbekend hoe de botsing kon plaatsvinden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles in Barneveld

Publicatiedatum: 7-1-2007 10:28:01

Barneveld - Bij verkeerscontroles die vrijdag van 07.00 uur tot 10.00 uur plaatsvonden in Barneveld zijn 59 bekeuringen uitgeschreven. De overtredingen hadden onder meer betrekking op rijden met een te hoge snelheid (twaalfmaal), een te hoge constructiesnelheid (zesmaal) en ondeugdelijke fietsverlichting (achtmaal). Er werd gecontroleerd op de Burgmeester Kuntzelaan, de Stationsweg, de Nijkerkerweg en de Plantagelaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---