Icco

Foto-expositie Raymond Rutting Oog op Afrika

Zondag 7 januari opent fotograaf Raymond Rutting (Volkskrant) zijn expositie .Oog op Afrika. in het stadhuis in Utrecht. Daarin staan foto's centraal die hij maakte tijdens een rondreis door Afrika, samen met de ontwikkelingsorganisatie ICCO. Met zijn werken wil hij het publiek op een vernieuwende wijze naar mensen in Afrika laten kijken.

Vorig jaar reisde fotograaf Raymond Rutting voor de eerste keer rond in DR Congo, waar tienduizenden vrouwen slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld. De opbrengsten uit een veiling van zijn werk liet hij geheel ten goede komen aan de organisatie die zich inzet voor opvanghuizen voor deze vrouwen en hun kinderen. ICCO verdubbelde de opbrengst. In november 2006 reisde hij terug naar Congo om de vrouwen opnieuw te ontmoeten en portretteren. Deze beelden zijn de aanleiding voor zijn nieuwe expositie.

De expositie is te zien van 2 januari t/m 2 februari 2007 in het stadhuis van Utrecht, Korte Minrebroederstraat 2. Toegang is gratis. Op 7 januari van 13.30 - 15 uur geeft Rutting de openingslezing .Oog op Afrika., waarin hij zal vertellen over zijn reis.

Raymond Rutting (Volkskrant) reisde voor zijn werk over de hele wereld en bezocht vele conflictgebieden. Zijn beelden zijn meermalen bekroond en hij werd twee keer uitgeroepen tot Fotojournalist van het Jaar.