TROS

Hilversum, 03-01-2007
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 6 januari
Radio 2 - 16.00 uur

DEWI IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 6 januari ontvangt Daniël Dekker de volgende artiesten in TROS MUZIEKCAFÉ:

Zangeres DEWI staat al op jonge leeftijd op het podium. Ze zingt in bands en doet mee aan talentenjachten. Ze onderbreekt in 2002 haar opleiding zang, dans en toneel om mee te doen aan de populaire talentenjacht Idols. Dewi bereikt de finale, maar wint niet. Haar zangtalenten en opvallende kapsel maken van Dewi een ideale popidool. Tegenwoordig treedt ze op met een eigen trio en is druk bezig met een nieuw album.

NUFF SAID is een Amsterdamse rockband van Middelburgse origine, opgericht in 1995. De muziek is een mix tussen Beatles en Hendrix enerzijds en moderne invloeden, zoals Tool, Pearl Jam en The Posies. Van de lezers van muziekmagazine LiveXS en luisteraars van Kink FM krijgt Nuff Said in februari een Kink FM NightLiveXS Award voor beste live-act nationaal.

VANGRAIL wordt wel de jongste en meest enthousiaste professionele Top 100 band van Nederland genoemd. Met de eerste single "Lam in Amsterdam" haalden ze in 2005 de Mega Top 100. Hun nieuwe single "Heerlijke Heerlijkheid" staat momenteel in de Top 100.

Een beetje blues, 'n beetje soul, 'n beetje gospel, 'n beetje country, gemixt in sterke songs met veel aandacht voor vocale harmonies, gespeeld en gezongen door een viertal doorgewinterde "roots-junkies". Dat is THE SHINER TWINS. Hun nieuwe cd heet "All in store".

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl




TROS