Gemeente Bronckhorst Rampeninformatie huis aan huis verspreid in Bronckhorst

Alle inwoners van Bronckhorst ontvangen op 6 januari folder over voorbereiden op rampen en speciale rampenbewaarkaart in de brievenbus

Actie in kader van Rampencampagne Denk Vooruit

Van rampen horen we bijna dagelijks. Maar dan gaat het meestal om gebeurtenissen die zich in het buitenland voltrekken. Een grote ramp lijkt eigenlijk iets on-Nederlands; dat overkomt ons toch niet? Inderdaad, een tsunami of een orkaan ligt in Nederland niet echt voor de hand. Maar er zijn andere rampen die hier beslist niet ondenkbaar zijn. Gelukkig kan iedereen zich daar wel op voorbereiden. De gouden tip luidt: Denk vooruit! Met dit thema als uitgangspunt draait een landelijke rampencampagne. Omdat de gemeente Bronckhorst het belangrijk vindt dat al haar inwoners weten wat zij moeten doen als zich in de gemeente een ramp voordoet, laat zij op 6 januari de folder 'Rampen vallen niet te plannen. Voorbereidingen wel' en een speciale rampenbewaarkaart om in de meterkast te hangen huis aan huis in de brievenbus bezorgen.

In het kader van de landelijke campagne zijn verschillende spots op radio en tv en de gemeente besteedt op haar website en haar gemeentepagina's in huis aan huisblad Contact ook aandacht aan voorbereiden op rampen. Het doel van de communicatieactiviteiten is iedereen bewust te maken van risico's en nuttige tips te geven over handelen in geval van een plotselinge ramp. Natuurlijk hoeven we niet dagelijks in angst te leven voor een overstroming of een grote brand. Maar met een goede voorbereiding is het toch rustiger slapen. In de uitingen wordt ook verwezen naar de site crisis.nl waar mensen informatie kunnen krijgen over risico's in hun eigen woonomgeving. Voor deze site verstrekt de gemeente Bronckhorst ook informatie.

Hengelo Gld., 2 januari 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --