Port of Rotterdam

Havenbedrijf sponsort vijftien regionale verenigingen

04-01-2007

Onder de naam 'Hoge Hoed' sponsort het Havenbedrijf Rotterdam vijftien initiatieven van medewerkers op cultureel, sociaal-maatschappelijk en sportief gebied met een bedrag ¤ 1.000,-. Het spreekt daarmee de waardering uit voor medewerkers die zich in hun vrije tijd actief inzetten voor de samenleving. De 'Hoge Hoed' past in het beleid van het Havenbedrijf om zich te gedragen als een maatschappelijk betrokken onderneming. Jaarlijks doet een groot aantal verenigingen een beroep op het Havenbedrijf voor ondersteuning. Het is de eerste maal dat het Havenbedrijf op deze manier dit soort organisaties ondersteunt. In totaal waren 33 initiatieven door het personeel voorgedragen en in een hoge hoed gestopt. President-directeur Hans Smits verrichtte op de Dag van de Haven de trekking.

Activiteiten die in aanmerking komen voor een dergelijke ondersteuning, moet voldoen aan de volgende voorwaarden. Het gaat om vrijetijdsbesteding die plaatsvindt binnen de regio Groot-Rotterdam of sterk gelieerd is aan de haven. De medewerker moet aantoonbaar actief lid zijn van een officiële stichting of vereniging zonder winstoogmerk . Het mag niet gaan om politieke doeleinden of initiatieven die in strijd zijn met de doeleinden van het Havenbedrijf.

Prijswinnaars
Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de volgende regionale organisaties bedacht met een bedrag van ¤ 1.000,-: Carin Aarse-van Wey is trainster van het damesteam van Basketbalvereniging Rotterdam-Zuid en investeert het geld in het team; René Knol zet zich intensief in voor de Stichting die de dorpskern van Oud-IJsselmonde herstelt en daar gaat ook dit geld naar toe; Stichting (toneelvereniging) Leeuwekuiken uit Rotterdam kan dankzij Wendy Aendekerk-Folge het bedrag tegemoet zien voor wellicht een vaste repetitieruimte(toneelvereniging); Maurice van der Zalm van Stichting Scouting 'Nautilus' is blij met de donatie en stopt het in nieuwe dekkleden; Eric van Puffelen heeft de EHBO-vereniging Lekkerkerk voorgedragen. Het geld wordt gebruikt voor de werving van vrijwilligers; Olivier Lantzendörfer is voorzitter van de Sterrenwacht 'Tweelingen' en stopt het geld in cursusmateriaal; Tjebbe Westerbeek bedenkt met het bedrag de Tennisvereniging R.L.T.C. uit Ridderkerk; Leo Punt is vrijwilliger van het Havenmuseum Rotterdam en investeert het geld in het onderhoud van de Dockyard IX; Jan Prince is bestuurslid en afdelingscoördinator milieu en planologie van Vereniging Hoekschewaards Landschap en stopt het geld in een tentoonstelling; Dankzij bestuursleden Cees Scherpenisse en Wim Wiegman ontvangt de Stichting Zeekadetkorps Rotterdam geld voor o.a. de aanschaf van nieuwe zwemvesten, kleine blusmiddelen en nautische instrumenten op de brug; Wedstrijdamazone Patricia Kuyten-van Zwet sponsort het concours hippique van haar rijvereniging en ponyclub 'De Oldebarneveltruiters' uit Berkel en Roderijs; William Horstman van Honk- en Softbalvereniging Hellevoet Athletics gaat het geld gebruiken voor materiaal en het stadion; Cor van der Schelde van de Rotterdamse Streethockey vereniging 'Snails' kan het geld goed gebruiken voor de inrichting van het nieuwe clubgebouw; Peter van Es stopt het geld in de ter bevordering van het tennis van kinderen die verbonden zijn aan de Stichting regiotennis Dordrecht e.o.; Piet Schuurs was de pleitbezorger voor de Watersportvereniging 'Binnenmaas'die het geld gebruikt voor lesmateriaal voor de jeugdtraining.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.