The cloud oplossing voor vervuilde lucht in basisonderwijs


EFFECTIEVE LUCHTREINIGER KOST FRACTIE VAN BENODIGDE BUDGET

NOORDWOLDE, 20070102 -- Noordwolde, 2 januari 2007 - na een succesvolle introductie van The Cloud in Nederland kan nu ook het basis-onderwijs profiteren van de voordelen die deze unieke luchtreiniger biedt. The Cloud van BENTAX (een ionisator voor woning en kantoor naar een oorspronkelijke vinding van Prof. Albert Einstein) werkt uitstekend tegen de nare gevolgen van smog en voorkomt en bestrijdt allergische reacties zoals overgevoeligheid voor pollen, oplosmiddelen, inktstof uit printers en dergelijke. Voor wie het alweer vergeten was: als gevolg van de vervuilde lucht in klaslokalen zitten dagelijks 20.000 leerlingen 2.000 leerkrachten ziek thuis...

"The Cloud is ideaal om ingezet te worden in het frisse-scholen-project van Senternovem: in haar soort de beste, een lange levensduur van 8-10 jaar, nooit onderhoud, geen filters of dure vloeistoffen en: The Cloud kost een fractie van de prijzen van bijvoorbeeld ventilatiesystemen. We zoeken basis-scholen die gratis The Cloud willen testen en zo ervaring te delen met ons en anderen. Als we op deze manier het absurd hoge ziekteverzuim onder leerlingen en leerkrachten kunnen terugdringen is dat geweldig."

The Cloud is een "ionisator", een apparaat dat de lucht in de directe omgeving (75m?) zonder filters of vloeistoffen maar door deze elektrisch te laden geheel zuivert en ontdoet van pollen, bacteriën, sporen en allergenen zoals bijvoorbeeld oplosmiddelen en inktpatronen voor printers. Bijzonder aan The Cloud is daarnaast dat het energie-verbruik van slechts 1,5 Watt/uur extreem laag.

Het Zwitserse BENTAX levert al meer dan 55 jaar ionisatie-installaties voor grote gebouwen en kantoor-complexen die met succes de gevolgen van het "sick building syndrom" bestrijden.





Osmose BV